Kyndelmisse er veloverstået, og vi venter nu med længsel på foråret. Dit Sorø starter en ny interviewserie om vintertraditioner. Jannie Bak, der er certificeret coach og beskæftiger sig med Network Marketing, lægger ud.

Fejrer du Valentins Dag og Fastelavn?
Nej, jeg fejrer ikke Valentins Dag – vil meget hellere forkæles, når jeg mindst forventer det – og dét er min mand god til. Har ikke hjemmeboende børn mere, så fastelavn fejres højst med en kalorierig fastelavnsbolle med hele møllen fra Sejers Konditori.

Hvad gør du, når Sorø er fyldt med sne og is?
Jeg klæder mig godt på og tager mine to sorte labradors med i skoven – eller en tur omkring søen. Og så elsker jeg at poppe ind omkring min chokoladepusher Emil og nyde hans varme chokolade… den er klasse – og dét er han også!

Har du en favoritbutik i Dianalundcentret?
Slagteren – mums!

Har du nogensinde fået en p-bøde i Sorø?
Nej, men de er flittige med blokken, har jeg bemærket!

Hvornår har du sidst kigget ind på Sorø Museum?
Har aldrig været på kulturhistorisk museum… anede ikke, at der var sådan et i Sorø. Men jeg nyder at tage søen med turbåden, dér får man jo også et lille indblik i historien her på egnen. Før jul var jeg på Sorø Kunstmuseum. Jeg er begejstret for de smukke rammer, og så er ikonsamlingen en oplevelse i sig selv. Når vi fremover får gæster udenbys fra, skal de slæbes med og beriges.

Har du et godt råd til byens borgmester her i 2012?
Ja, mange. Men jeg har lært at holde min mund omkring politik – og det er der nok flere, der er glade for.

Jannie Bak med LR-bil og labrador