pia

Pia Connie Hvid, der bor i Fjenneslev, er valgt ind for De Radikale i Sorø Byråd. Hun har tre børn på Sorø Privatskole og er aktiv i Slaglille-Bjernede 4H. I dag medvirker hun i vores interviewserie om juletraditioner.

Hvad får dig i julestemning?
Når juletræet og julepynten tændes i Sorø, og duften af julebag breder sig til lyden af diverse julesange, og når børnene forventningsfulde taler om ønskesedler og hemmelige pakker til mor og far, de er ved at lave i 4H eller i skolen, bliver man smittet af deres begejstring og kommer helt automatisk i julestemning.

Hvad er det bedste ved Sorø i december?
Helt sikkert tænding af juletræet, julepynten i byen og alle de udsmykkede butiksvinduer. Om morgenen kører børnene og jeg tit en omvej ned gennem Storgade for at se udsmykningen og juletræet, inden de skal i skole.

juletræ

Hvordan pynter du op til jul derhjemme?
Indenfor sættes julenisser og kravlenisser alle vegne, så nogle af dem bliver helt væk og først bliver fundet til påske, og udenfor er der lyskæder, der som regel får lov til også at lyse hele januar. Det bliver så mørkt, når julelysene slukkes.

Hvad ønsker du dig til jul?
Efter mange år kun med børnebøger ønsker jeg mig gode voksenbøger, man næsten ikke kan lægge fra sig igen, når man først får begyndt. Og det skal være en rigtig, fysisk bog med bogmærke og det hele. Der er ikke samme hygge over en iPad.

Er du i god tid med julegaverne?
Jeg lover altid mig selv, at jeg ikke skal løbe forvildet rundt lillejuleaften efter det sidste, men hvert år ender det alligevel med, at der mangler mindst én gave, der må købes i sidste øjeblik. Det er vist bare blevet tradition.

Hvad vil du anbefale til “manden eller kvinden der har alt”?
En oplevelse sammen med sin bedre halvdel.

Hvad plejer I at få at spise juleaften?
And, flæskesteg og risalamande. Jeg ser lige meget frem til det hvert år.

Hvad er din yndlingsjulesang?
Sikken voldsom trængsel og alarm. Den passer ret godt til tempoet i en børnefamilie op til jul.