HolbergMuseet indleder sæsonen med komedien ”Barselsstuen” på søndag den 2. juni. Allerede tirsdag den 4. juni følger næste arrangement med natåbent og Holbergmonolog af Henrik Jandorf.

“Ak, jeg elendige menneske! Spot og skade følges ad. Men over hvem kan jeg klage uden mig selv? Jeg har læst i en komedie, at når en ung kone ta’r en gammel mand, da forstås at han skal gøre hende den villighed at dø inden et år – og hvis han det ikke gør, er hun ikke forpligtet at holde kontrakten i andre punkter…”

Sådan jamrer 70-årige Corfitz. Han har giftet sig med 17-årige Engelke, som netop skal til at føde – men hvem er mon barnets fader? Det er intrigen i Holbergs ”Barselsstuen”, som får premiere på Tersløsegaaard nu på søndag den 2. juni kl. 15.30.

Komedien opføres af Sorø Amatør Teater på scenen i haven neden for baronens trappe til Holbergs stuer. I hovedrollerne ses Mona Fredslund som Corfitz og Ulla Mette Frederiksen som Engelke. Desuden medvirker Lotte Christensen, Niels Hilker, Martin Pedersen, Else Marie Tiedt, Cecilia Basler Poulsen, Sheila Lundberg, Jeanne Weiss og Marianne Dræby. Instruktør er Jens Christian Holck.

Holberg i kulturnatten
Tirsdag den 4. juni holder Tersløsegaard museet natåbent fra kl. 19-23 – og det bliver en meget speciel nat, for ved 22-tiden vækkes Ludvig Holberg til live. Det er skuespilleren Henrik Jandorf, som ifører sig 1700-tals kostume og fremfører udvalgte tekster, som Holberg skrev dengang. Jandorf, der gennem en snes år var ansat på Det Kgl. Teater, har tidligere bl.a. på Hofteatret med stor succes opført monologer med Holbergs autentiske ord.

Hele aftenen vil det være muligt at nyde kolde og varme drikke fra en buffet, der indrettes i en museumsstue. Der er denne særlige nat gratis adgang. Natten på HolbergMuseet foregår i forbindelse med Dianalunds Kulturnat, hvor også Tersløse Kirke lige over for Tersløsegaard er åben fra kl. 20-22. Kl. 21.00 er der aftensang med kirkens ungdomskor.

Her på Tersløsegaards havescene kommer “Barselsstuen” på søndag. Foto: HolbergMuseet.
Henrik Jandorf giver kulturnatoptræden med sin Holbergmonolog. Foto: HolbergMuseet.