PRESSEMEDDELELSE

Sorø Roklub deltog med flere ”stjernehold” i Euro Slides – vandt 2 guld, 18 sølv og 30 bronzemedaljer
Euro Slides samlede roere i alle aldre fra Sverige og Danmark. Sorø Roklub var stærkt og bredt repræsenteret med 23 juniorer og 20 voksne roere, som roede på 22 hold i 13 løb ved dette års Euro Slides i Gladsaxe Hallen, hvor der blev roet om EM i 2-, 4- og 8- slides i mange spændende og meget tætte løb. Sorøs unge talentfulde juniorer var på banen i medaljekampen både i 2-, 4- og 8-slides.

Junior C piger vandt bronze i 2- og 4-slide, Jens og Jakob vandt guld i 2-slide
Junior C-pigerne var stærkt repræsenteret i 2-slides, hvor 4 makkerpar: Ida Langkjær og Ida Balslev, Frederikke Erlandsen og Camilla Bluhme, Camilla Bendtsen og Sara Hunstrup og debutanterne Thea Lindblom og Nanna Beck Petersen roede mod hold fra Bagsværd, Odense, Kerteminde og Odder. Odense vandt guld i 2.03.0 med Kerteminde/Odense på andenpladsen i 2.05.0, mens Sorøs ”Ida-Ida” vandt bronze i 2.07.3.

Frederikke/Camilla kom i mål på 8.pladsen. Camilla/Sara på 9. pladsen og Thea og Nanna på 10. pladsen.

Sorøs C-piger satte sig senere i to 4-slide, hvor kombinationen Kerteminde/Odense vandt guld i 1.53.0 foran Sorøs sølvvindere Ida Langkjær, Ida Balslev, Line Schandorff og Molly Kaagaard og med klubkammeraterne Camilla Bendtsen, Camilla Bluhme, Frederikke Erlandsen og Sara Hunstrup på 4. pladsen i 2.12.4. Bagsværd kilede sig lige imellem de to Sorø hold og tog bronzen.

I Jakob Lillelund og Jens Albert Graudals løb i 2- slide, junior C deltog også Sorøs debutanter Jannick Andersen og Mike Petersen. Løbet blev roet i 2 afdelinger, idet det havde samlet ikke mindre end 24 hold. Jakob og Jens roede op til deres allerbedste og kom i mål samtidig med KVIK i 1.57.0 på en delt EM-førsteplads. Klubkammeraterne Jannick og Mike kom i mål på 21. pladsen i 2.27.0.

”Mini-roerne” Mike Petersen, Jannick Andersen Thea Lindblom og Nanna Beck Petersen tog udfordringen op i 4- slide jun. D-C, hvor kampen om medaljerne stod mellem 12 hold. Sorø kom i mål på 10. pladsen.

De stærke junior B-piger tog bronze i 8- slide – drengene tog sølv i både 4- og 8- slide.
I junior B 2- slide roede 14 hold med i kampen om guld, sølv og bronze. Sorøs Astrid Thougaard
Steensberg roede sammen med debutanten Maria Færge Dueholm. Bagsværd/Öresjö vandt i 3.46.9,
mens Ægir vandt sølv i 3.47.4 og med Bagsværd på tredjepladsen i 3.51.4. Astrid og Maria kom i mål i 3.57.0, hvilket rakte til en 8.plads tæt fulgt af klubkammeraterne Clara Gravfort og Ida Brehmer, som blev nr. 9 i 4.00.4.

Sorø-pigerne Astrid Steensberg, Maria Færge Dueholm, Clara Gravfort, Ida Balslev, Ida Langkjær, Ida Brehmer, Line Schandorff og Molly Kaagaard var eneste klubhold i kampen om medaljerne i 8- slide, hvor de roede imod Odense/Furesø/Ægir, som vandt guld i 1.49.9 og Bagsværd/Falkenberg som vandt sølv i 1.52.0 og Falkenberg/Halmstad/Strømstad/Öresjö, som tog 4. pladsen i 1.54.0.
Sorø-holdet vandt bronze i 1.52.4

Sorøs stærke jun. B kvartet Stefan Sørensen, Anders Lindblom, Andreas Sloth og Michael Bertelsen roede et fantastisk løb og vandt sølv i 3.34.6 kun slået af kombinationen Lyngby/Odense, som vandt guld i 3.29.0. Roklubben Furesø vandt bronze i 3.37.0. I løbet deltog 10 hold.

Kvartetten satte sig senere sammen med Jens Albert Graudal, Jakob Lillelund, Peter Sloth og Frederik Hedengran Nielsen i 8- slide, hvor de roede om medaljerne med 10 andre hold, hvoraf de 5 hold var kombinationer med roere fra flere klubber.

Sorø-otteren havde sat overliggeren højt – de roede efter guldet! Starten gik og alle hold kom godt af sted på 500 meteren. Kombinationen Bagsværd/Lyngby/Odense/Furesø/Roskilde vandt i 1.48.5 med Sorø lige i hælene i 1.50.9 og med Falkenberg/Mölndal/Åhus/Öresjö på tredjepladsen i 1.51.7.

Sorøs stærke herrefirer pressede det danske landshold lige til målstregen og vandt sølv!
Sorøs stærke kvartet Lars Bo Andersen, Martin Tangø, Thomas Larsen og Marius Mikkelsen tog kampen op med landsholdet Henrik Stephansen (regerende verdensmester i ergometer og single sculler) sammen med ”guldfirer-roerne” Jacob Barsøe, Kasper Jørgensen og Morten Jørgensen og Bagsværd Roklub i herre åben. Starten gik og der blev roet til alle 1000 meter på de tre hold. Sorø-kvartetten fandt den rette takt og rytme og der blev trykket igennem i hvert eneste tag. Landsholdet vandt i 2.59.0 med Sorø på andenpladsen i 3.12.9 og Bagsværd på 3. pladsen i 3.13.4.

Lars Bo Andersen, Martin Tangø, Thomas Larsen satte sig sammen med Gert Iversen, Peder Lillelund, Christian Mølvig, Bo Vilhelmsen og Marius Mikkelsen i 8- slide, hvor der deltog 5 hold. Guldet blev vundet af Odder i 1.36.9 med Københavns Kraftcenter på andenpladsen i 1.37.1, Dan-marks Rocenter på tredjepladsen i 1.38.5 og med Sorø på 4.pladsen i 1.39.0. Kerteminde kom i mål i 1.39.7.

Damerne tog bronze i 2- slide
I den åbne dameklasse kom Sorø på medaljeskamlen. Birgit Juel-Hansen og Jane Steensberg start-ede i 2- slide mod 11 andre hold og de lagde alle kræfter i alle 2000 meter – de ville vinde medaljer. Birgit og Jane vandt bronze i 4.29.0, mens Fredensborg vandt sølv i 4.25.5 og Bagsværd tog guld i 4.18.0.

Sorøs masters herre otter vandt sølv
I Mastersklassen i 4- slide deltog Sorø med 4 af 10 hold i kampen om medaljerne. Bagsværd vandt guld i 4.22.4, tæt fulgt af Hellerup i 4.25.5 og med Brandvæsenets Idrætsforening på tredjepladsen i 4.25.5. På 4., 5. og 6. pladsen fulgte Sorø-holdene med Bjarne Hjorth, Poul Juel-Hansen, Thomas Thougaard og Arnold Pedersen kom i mål på 4. pladsen i 4.29, tæt fulgt af Gert Iversen, Peder Lillelund, Bo Vilhelmsen, Christian Mølvig i tiden 4.30 samt Birgit Juel-Hansen, Laila Hjorth, Jane Steensberg og Merete Busk i 4.31.5 og med Leif Hansen, Uffe Søgaard, Hans Peter Busk og Martin Deela på 9. pladsen 4.41.0.

Bjarne Hjorth, Poul Juel-Hansen, Thomas Thougaard, Arnold Pedersen, Uffe Søgaard, Leif Hansen, Hans Peter Busk og Martin Deela roede 8- slide mod 3 andre hold. Løbet blev vundet af DSR/ Lyngby i 1.55.6 tæt fulgt af Sorø i 1.56.0 og med Bagsværd på 3.pladsen i 1.57.5 og med DSR/ Lyngby/Skjold på 4. pladsen i 1.59.4.

Kaproningschef og træner Gert Busk fortæller, at roernes indendørs træning i ergometre og styrke- og vægttræningsudstyret samt tirsdagsgymnastikken målrettes mod bred deltagelse i Sjællands-mesterskaberne i stationære ergometre i Kalundborg Hallerne i begyndelsen af december. Her gælder det de individuelle præstationer på forskellige distancer alt afhængigt af den enkelte roers alder.