Er ferieplanerne endt med en tur til Sorø, så er der rigeligt at glæde sig til. Selvom mange nemt kan forveksle navnet med en lille ø, så er det faktisk en by med beliggenhed på Sjælland. Dette gør det naturligvis ikke mindre belejligt, da det blot kræver en køretur over Lillebælt og Storebælt, hvis man kommer fra Jylland eller Fyn. Hvis du vil vide, hvad du kan foretage dig i denne del af landet, så læs med her.

Tag en slapper i de smukke omgivelser

Skal ferien være ren idyl og afslapning, så er der mange muligheder i skønne Sorø. I forhold til overnatning findes der både gods og hoteller, som er de rette valg for afslapning. Hvad enten det betyder afslapning med Videoslots online, en gåtur i naturen eller fred og ro på overnatningsstedet. Et besøg i Naturpark Åmosen eller i Tystrup-Bavelse kunne være det oplagte valg. Hvis en gåtur dog ikke er stimulerende nok i Sorø, kan du også tage en tur i kano på Susåen.

Kulturoplevelser i Sorø

Hvis du er mere til de kulturelle oplevelser, når du holder ferie, så har Sorø forskellige seværdigheder du kan udforske. Blandt andet finder du Sorø Klosterkirke. Kirken er faktisk bygget som værende et gravsted for Hvideslægten. Kirken blev opført i 1100 tallet, så der er en lang og spændende historie bag du med fordel kan læse op på. Hvis du er til kunst, er der skam også Sorø Kunstmuseum du kan besøge, som byder på spændende udstillinger.

En anden spændende seværdighed du kan finde i Sorø, er den Bjernede Rundkirke. Den middelalderlig kirke er faktisk den eneste, som er bevaret på Sjælland og den daterer tilbage til 1100-tallet. Endnu en historisk bygning der kan være relevant at besøge, når du skal på ferie i Sorø.  Sorø Museum er et besøg hver, hvis du gerne vil mere information omkring byens lange historie. Der forekommer ligeledes særudstillinger, som du kan tjekke ud inden dit besøg der.

Madoplevelser i Sorø

En ferie er ikke en ferie uden god mad. I Sorø er der heldigvis en del spisesteder, som du kan vælge imellem når sulten skal stilles. Restauranten med navnet ’Støvlet Katrines Hus’ er særligt velanmeldt og her kan du altså få stillet sulten med lækre retter fra både det skandinaviske køkken, men også det franske blandt andet. Er du mere til italiensk mad, kan du skam også bestille en lækker pizza fra Tony’s Pizzaria, som ligger i Slagelse omkring 15km væk fra Sorø.

Overnatningssteder i Sorø

I Sorø kan du finde et Comwell hotel, som er en del af den velkendte hotelkæde. Hotellet ligger i skønne og flotte naturområder og så kan du også opleve Pedersborg Sø, som ligger blot 5 minutter derfra. Hvis du gerne vil bo på campingplads, kan du eventuelt leje en hytte på Sorø Camping og Cottages. Udover disse to overnatningsmuligheder, er der ligeledes bed and breakfasts og andre overnatningsmuligheder i landlige og idylliske omgivelser.

Sorø Klosterkirke er et besøg værd. Foto: SDL

Sider2022