Tirsdag aften mødte vi SeaSunLiners i Sorø Kultur og Fritidscenter. Salen var fyldt med dansere, der gav den gas under Lone Ansbjergs kyndige vejledning og til tonerne af opdateret country, bl.a. Rawhide.

Line dance fik for alvor udbredelse i Danmark i slut 90erne. I de senere år har line dance udviklet sig fra at være primært countrypræget til at optage nutidens musik. Newline omfatter f.eks. både pop og funk og minder dermed i stigende grad om show dance. Men cowboyhatte og -støvler er stadig et væsentligt element.

Fordelen ved line dance er blandt andet, at man ikke er afhængig af at have en dansepartner. Det sociale samvær før, under og efter den uformelle dans er en væsentlig del af line dance-miljøet i Sorø. Det er god motion på en glad måde.

Det ser nemt ud, men trinene kræver en vis koncentration – i hvert fald i starten. Heldigvis hjælper Lone Ansbjerg undervejs med direktioner, hvorved man som regel kan lære de forskellige grundtrin på én sæson.

Sæsonen starter med et nyt begynderhold midt i august hvert år, men man er velkommen til at springe ud i det undervejs. Helt ekstraordinært starter et nyt begynderhold tirsdag den 1. februar 2011 kl. 17.45-18.45. Mød op og få en prøvetime i Sorø Kultur og Fritidscenter.

Snart på Dit Sorø: Filmoptagelser fra tirsdag den 25. januar 2011.