Der kommer masser af spillevende musikere til jazzfestivalen i Sorø den 21.-27. juli. Og dertil en af de udødelige: Louis Armstrong. Takket være det stærke engagement der udfoldes af de frivillige bag Sorøs lille kulturtempel for lyd og billede, Victoria Teatret i Storgade, bydes der tirsdag eftermiddag den 22. juli ind til genhør med Satchmo. Sidste år var det Charlie Parker, der blev præsenteret i Victoria.

Louis Armstrong bringes til Sorø af en af dansk jazz’ varmeste ildsjæle, Henrik Wolsgaard-Iversen. Han har gennem de seneste 50 år formidlet jazz som skribent på Berlingske Tidende, programchef for DRs TV-jazz, medarbejder på Radio Jazz og meget mere. Og han har både truffet og hørt Louis Armstrong flere gange, helt tilbage fra 1950’erne, da Armstrong spillede i KB Hallen.armstrong

I Victoria Teatret vil Wolsgaard-Iversen fortælle den mere personlige historie om Armstrong og vise udvalgte optagelser med den klovnende, alvorlige og geniale trompetist og entertainer, der ikke opfattede sig selv som kunstner, men som en trompetist, der også kunne synge.

Louis Armstrong (1901-71) er uden sammenligning den kunstner, som har betydet mest for det 20. århundredes rytmiske populærmusik – ikke kun jazz. ”Satchmo” som han kærligt blev kaldt, spillede sig på sin trompet ind i hjerterne på millioner af mennesker over hele verden. Det danske publikum lagde han for sine fødder allerede da han i 1933 første gang besøgte København. Siden kom han hele ti gange tilbage og gav den ene udsolgte koncert efter den anden lige indtil 1967.

Tirsdag 22. juli kl. 16.30

Louis Armstrong – 75 minutters film, lyd og fortælling ved Henrik Wolsgaard Iversen

VICTORIA TEATRET, Storgade 15, 4180 Sorø