kkDet tredje stop på vejen for ”genbrug tour de Sorø” er Dianalund Møbelgenbrug. MOKALA indretning har tidligere besøgt “Stalden” i Tersløse og Røde Kors butikken i Sorø, og denne gang kigger Mette Skjoldan indenfor hos den lokale afdeling af Kirkens Korshær.

“Første gang jeg besøgte denne møbelgenbrugsbutik, kom jeg kørende langs med firmaet Højvang, hvor der holdt en lang række biler langs vejen. Det var lørdag, og jeg tænkte ‘sikke mange biler, der er nok stormøde på Højvang – og så på en lørdag’. Det viste sig at være kunder i genbrugsbutikken – hold op, hvor blev jeg overrasket over dette lokale tilløbsstykke. Og det har holdt ved, for hver gang jeg har været der, er der en del andre mennesker ude at ‘loppe den'”, fortæller Mette Skjoldan.

Meningsfuldt arbejde
Ole Thomsen vil gerne fortælle os om genbrugsbutikken. Ole, der er formand for butiksudvalget, og har arbejdet der i tre år, er pensionist og kan lide sit frivillige arbejde. Han har tidligere arbejdet for en entreprenør indenfor murerbranchen. ”Konen går på arbejde, og jeg skulle have noget at lave. Tiden går på en god måde, når man udfører et meningsfuldt frivilligt arbejde. Selvom vi er mange, kan vi altid bruge flere hænder. Man er velkommen til at henvende sig,” fortæller Ole.

Ole
Ole Thomsen

Ole oplyser at 50 % af kunderne er unge mennesker, der køber udstyr når de f.eks. skal flytte hjemmefra og sammen med kæresten. De andre 50% er enten familier eller ældre mennesker, der kan lide at købe brugte og billige ting. Eller kunder, som blot synes det er sjovt at gå på loppejagt, også kaldet loppe osere.

Brug for frivillige
Der er 30 ansatte i genbrugsbutikken, hvor Ole er formand. Og ligesom i Røde Kors i Sorø er de frivillige delt op i teams, hvoraf der er en kørsels afdeling, en kasseekspedition og så alle lagerfolkene og opstillerne. Nogle af de ting der bliver afleveret, skal vaskes og klargøres inden de kan sælges.

Selvom der kun er to dage åbent for kunder, arbejdes der flere dage i butikken. Hver tirsdag og onsdag sættes der op, køres varer ud m.v. Så der er i den grad brug for de 30 frivillige.

Sortimentet og Slusen
Bøger, service og møbler er de tre overordnede hovedkategorier, plus alt det løse.

Overskuddet går til hjemløse i Danmark. ”Slusen” i Dianalund er det eneste udslusningssted under Kirkens Korshær i Danmark. Det er et udslusningssted for mennesker, der er blevet løsladt fra fængslet. Det er i øvrigt således, at 93 % af Kirkens Korshærs indtjening går direkte til socialt arbejde i Danmark.

Ole i hans fund
Ole i hans fund

Grønt lædersæt og nostalgifund
Mette spørger ind til Oles aktuelle favoritter i sortimentet, og han peger med det samme på den dyreste vare i butikken; et møbelsæt bestående af 3 personers sofa, 2 lænestole og 1 højrygget lænestol. Begrundelsen for valget er, at man sidder rigtig godt i møblerne, samt at de er pæne og lavet af rigtig læder. Sættet er sat til salg for kr. 6000,- (sælges samlet).

Mette selv bliver tiltrukket af nostalgi på den store bane – en gammeldags brødskærer: ”Det er lækkert og ren nostalgi. Det minder om barndom, om friskt rugbrød skåret på denne slags maskine. Af både mor, far, mormor og farmor. Og bare lugten af det her nybagte rugbrød er så tænderne løber i vand. Det giver gode minder om friskt brød med fedt og salt (ja, det var dengang man spiste fedt på brødet) og hygge omkring bordet med familien.”

Mettes fund: Brødskærer ala nostalgi
Mettes fund: Gammeldags brødskærer

Prisen på disse brødskærere ligger på 75 – 150 kr. En god pris.
“De kan sagtens stadig bruges til deres formål, men de kan også fungerer som sjov nostalgisk holder til kogebøger o.s.v.”, foreslår Mette:

“Det er meget forskellige årsager, der afgør hvilke loppefund som er interessante. Og hvis prisen er god er alting godt. Det kan kun anbefales selv at tage på en ”genbrug tour de Sorø, for der findes virkelig mange gode fund alle steder.

Til denne jagt behøver du intet jagttegn. Lad dig inspirere af det du selv finder interessant, uden hensyntagen til pænhed, eller hvad du burde have med hjem. Følg dit hjerte, hjerne og din pengepung. God jagt!”

 

Dianalund Møbelgenbrug, Industri Vest 21, 4293 Dianalund, tlf. 5828 6446
Telefontid: Tirsdag og Onsdag kl. 09:00 – 15:00 + i åbningstiden.
Åbningstider: Torsdag 13 – 17 og Lørdag 10 – 13.
Mail: moebelgenbrug@kirkenskorshaer.dk
www.moebel-genbrug.dk

Indlevering af lysstumper er også en mulighed. De bliver lavet om til nye stearinlys, bl.a. ude på Bakkevej i Dianalund. Stearinlysene kan købes i Kirkens Korshærs butikker.

kk glas kk boger
kk mobler