stalden
Det er tydeligt, om Stalden er åben

At gå på jagt efter gode, sjove, dyre, billige loppefund på genbrugsmarkeder er en landsdækkende dille. Og i det omskiftelige danske sommervejr kan det være en sjov og evt. helt gratis fornøjelse at kaste sig ud i jagten på det ”et eller andet” man lige står og mangler.

Dit Sorø har startet et samarbejde med MOKALA indretning, hvor vi over tid bringer reportager fra Sorø-området. Mette Skjoldan driver virksomheden MOKALA indretning, som har adresse på Tersløsegaard i Dianalund, og første stop i denne ‘Genbrug Tour de Sorø’ er  det nærliggende marked Stalden.

Ofte åbent 
Stalden ligger lige ud til Holbergsvej, som er tæt trafikeret hver eneste dag. Især i spidsbelastningerne morgen og eftermiddag, men også resten af dagen er der forholdsvis tung trafik ud af vejen. Stalden ligger dér, hvor man kun må køre 50 km i timen, så der er rigelig tid til både at få blinket af og drejet ind på P-pladsen foran huset eller på græsset ved siden af.

Det er Mikkel og Birthe, som driver dette private marked, og du kan se på Åbent-skiltet om du kan dreje af. Dog er der faktisk næsten altid åbent, for man skal blot ringe til Mikkel eller Birthe, så er de næsten altid klar til at åbne for dig.

Stalden er ganske rigtigt en gammel staldbygning, der nu bruges til genbrugsplads. Stalden åbnede efteråret 2015, og lukker ned når alle ting er solgt.

Her det Mikkel som poserer for fotografen
Her det Mikkel som poserer for fotografen

Staldtips
Mikkel og Birthe, som blev gift i 2003 og flyttede sammen på det tidspunkt, havde 40 uåbnede flyttekasser på loftet. Og det var dem, de fik åbnet op og sat indholdet til salg sidste år. Så der er en del loppefund at finde fra to gode sammenbragte hjem. Plus det løse, som Mikkel og Birthe selv har loppet sig til gennem årene, og som de nu gerne vil sælge til interesserede købere. For det er vigtigt for dem, at folk er glade, når de går hjem med et fund fra dem. Og da det for det meste er ting, de har haft i egne hjem, kender de historien bag mange af loppefundene.

Mette har en god snak om Birthe og Mikkels oplevelser med diverse kunder og loppefund. Og meget tyder på, at hvis man handler hos Stalden, kan man altid få gode “Staldtips” med hjem.

Kaffekande
Mikkels fund: Vintage kaffekande

Kitch, Holmegård og gamle fund
Det viste sig at være lidt svært at finde “det bedste loppefund”, for dem var der mange af. Indimellem en masse brugte hverdagsting viser sig nemlig nogle mere eksklusive varer.

Mikkel og Mette fremhæver hver en ting af ældre dato.

Mikkel har fundet en ældre forløber for den moderne espresso kaffekande – fundet er fra engang i 1930’erne. Mikkel har dog aldrig selv brugt den, men forklarer omhyggeligt hvordan den virker. Han købte den selv billigt i en rodekasse engang i 80’erne og har ikke fået den vurderet. Han har både lyst til at sælge den og ikke sælge den. Den står da også helt bagerst i butikken, klar til at blive solgt – eller gemt væk.

Mettes fund: et klassisk ur
Mettes fund: Et charmerende ur

Mette zoomer ind på et charmerende ældre ur, der både kan være i urkassen og samtidig tages ud. Bag på uret er der ridset nogle tal, der viser hvornår uret har været hos urmageren til reparation. Reparation er første gang sket i 1940. Så et godt gæt på urets alder er, at det formentlig er fra engang i 1930’erne. Dette er Lauritz.com enig i. Uret virker stadigvæk og er vurderet hos Lauritz.com til at ligge i prislejet 1500 – 2000 kr.

Der er et anstrøg af kitch over det, men så heller ikke mere. Det her er et rigtig godt og brugbart fund. Ikke det dyreste der er at finde hos Mikkel og Birthe, men et godt klassisk fund der har fungeret under 2. verdenskrig.

Kitsch knivsæt. Hvad vil du give ?
Kitsch knivsæt. Hvad vil du give ?

Horn og knive
Kronhjortegevir er trendy vægophæng, fortæller Mette Skjoldan, og det gælder alle afskygninger af ”horn” på væggen. Her er tendensen med gevir så fortolket lidt anderledes med et sæt turistknive. Det er indkøbt af en præst fra Slagelse. Birthe, der selv har været kordegn under denne præst, er ikke sikker på, om de nogensinde har været brugt.

Der forefindes utallige ting fra parrets hjem, herunder porcelæn og glas. Reolen med Holmegaard en masse er meget retvisende for Staldens mangfoldighed af ting. Læg vejen forbi og gør et fund.

Hyder med Holmegaard
Hylder med Holmegaard

 

”STALDEN” 
v. Birthe og Mikkel, Holbergsvej 135, 4293 Dianalund

Tlf. 46195725 / 29640433 / 21928252.