”Tab for alt ikke lysten til at gå. Jeg går mig hver dag det daglige velbefindende til og går fra enhver sygdom. Jeg har gået mig mine bedste tanker til, og jeg kender ingen tanke så tung, at man jo ikke kan gå fra den.” Sådan skrev teologen og filosoffen Kierkegaard (1813-1855).

I Sorø og omegn er der mange spændende vandreruter, som kan nydes året rundt.

I Bromme Plantage umiddelbart øst for Lillesø kan man se gamle træer, eng og sø på sin vej. Lillesø og Maglesø er en del af istidens tunnelsystemer, der er dannet af smeltevandsfloder. En sti på ca. fem km er afmærket med gule pile på stolper eller træer.

Nordøst for Lillesø er afmærket en rød rute på ca. 3 km mellem P-pladsen ved Lillesø og Glahnminde. Lidt mere ambitiøse vandrere kan tage rundruten på ca. 7 km i området Buskehuse/Lillevang/Brunsmose.

Her finder du brochuren om ruterne i Sorø.

Og her kan du finde andre spor i landskabet på Sjælland.

gå