Der var blonder, roser og chokoladehjerter på bordene, da 1684-1862 Sorø Historiske Festival bød velkommen til den første kvindebrunch, som festivaltraditionen tro afholdes i Fuchsiahaven. Regnen silede ned hele formiddagen, men heldigvis var der plads i drivhuset til alle gæsterne, der kunne nyde en lækker brunch med bl.a. lyserøde bobler og kringle efter en gammel opskrift. 

Randi Petersen, leder af Sorø Bibliotek og Bykontor, fortalte levende om Marie Grubbes ulykkelige skæbne, som har inspireret mange forfattere gennem tiden, både Holberg, Blicher, H.C. Andersen og J. P. Jacobsen. Vi fik et portræt af følelsesmennesket Fru Marie Grubbe, som døde i 1700-tallet efter et turbulent liv, ikke mindst hvad angår kærlighed. Vi fik anbefalet at læse bl.a. den seneste fortælling om Marie Grubbes storhed, nemlig Lone Hørslevs roman Dyrets år.

Undervejs var der musikalsk underholdning ved pianist Bjørn Dahl Lumholt, der spillede udvalgte klassiske stykker fra festivalens tidsperiode, herunder Beethoven, Grieg, Mozart.

Der var udsolgt, men der er kvindebrunch igen på lørdag, denne gang med fokus på den engelsk forfatter Jane Austen. Der er i skrivende stund endnu 3 ledige pladser til dette arrangement.
Bestil billetter her