Foreningen til udgivelse af Sorøkalenderen

Bliv medlem af foreningens gruppe på Facebook.

 

Skønne Sorø hele året
En charmerende bykerne, der rummer smukke kulturelle og historiske bygningsværker, placeret i naturskønne omgivelser er sådan mange kender Sorø.

Byens pittoreske karakter tiltrækker mange både professionelle som amatørfotografer, der formår at indfange byens skønhed og charme i deres fotografier.

Siden 2011 er nogle af disse billeder blevet gengivet i Sorø-kalenderen, der bliver udgivet hvert år op til julehandlen. Foreningen til Udgivelse af Sorøkalenderen har siden 2017 stået for udgivelsen af kalenderen.

Dannelsen af en ny forening
Frem til 2017 blev Sorøkalenderen udgivet af Soroptimist International i Sorø, men denne foreningen tog sommeren 2017 beslutningen om at nedlægge sig selv. I stedet valgte nogle af medlemmerne fra Soroptimist International at videreføre arbejdet med udgivelsen af kalenderen i en ny forening.

Officielt blev Foreningen til udgivelse af Sorøkalenderen oprettet i august 2017 med tidligere præsident i Soroptimist International i Sorø, Hanne Juel Christoffersen, som ny formand. I maj 2022 overlod Hanne stafetten til Inge Merethe Røpke.

Foreningens formål er hvert år at udgive Sorøkalenderen med aktuelle motiver fra Sorø samt et portræt af en af Sorøs virksomheder. Desuden sælger foreningen også postkort med motiver fra Sorø.

Foreningen er åben for alle, der har lyst til at være med. Kontingentet er 150 kr. årligt.

Overskuddet går til velgørenhed
Fremstillingen af Sorøkalenderen bliver fuldt finansieret af sponsorater fra virksomheder og Sorø Kommune. Hele indtægten af salget kan derfor gå ubeskåret til velgørende formål.

I 2016 fik foreningen fx et overskud på 30.000 kr. som gik til mad til de grønlandske gadebørn, som søger til værestedet ”Mælkebøtten” i Nuuk.

I løbet af de sidste 5 år har kalenderen givet et samlet overskud på 150.000 kr.

Køb kalenderen
Kalenderen er velegnet som familiekalender, da de enkelte datofelter er opdelt til fire optegnelser. Da den bliver udgivet op til julesalget, er det oplagt at bruge kalenderen som jule- eller nytårshilsen til kunder, venner eller familie.

Kalenderen kan bl.a. købes i Bog og idé i Sorø.

Foto: Sorø Kalenderen

sølvpartner