Børn og voksne kom lørdag forbi verdensmålsteltet på Folkemøde Sorø til kreativt værksted med genbrugsmaterialer en snak om verdensmål, og hvordan man kan leve bæredygtigt i hverdagen. Det oplyser Sorø Kommune i en pressemeddelelse.

Der blev klippet og klistret med genbrugsmaterialer på verdensmålstanden på årets folkemøde i Sorø, hvor børnene kunne lave tryllestave af pilegrene, perler, snor og stofrester. De kunne også få en verdensmålssuperheltekappe syet af gamle duge og gardiner, så de var klædt på til at gå ud i verden og sprede budskabet om, at det er godt at cykle i skole i stedet for at blive kørt og at det er godt for miljøet, hvis man går i genbrugstøj.

At selv de små ting tæller, når vi i fællesskab skal skabe en bæredygtig fremtid for vores efterkommere, blev synliggjort af alle de gode ideer til en bæredygtig hverdag, som de besøgende hængte på Verdensmålstræet, der stod på standen. Ideer som at sy klude af gamle håndklæder, at smøre madpakker uden kød, bygge insekthotel af et aflagt skraldespandsstativ og installere en varmepumpe i hjemmet.

En bæredygtig udfordring
Der var også mulighed for at tage en bæredygtig udfordring, hvor man alene eller som familie de næste to uger skal gøre noget bæredygtigt, som man ikke plejer. Det kan være at købe brugt i stedet for nyt, at bruge den samme kop en hel dag i stedet for at tage en ren, hver gang man skal have en kop kaffe. Eller det kan være at have tre kødfrie dage om ugen eller at bygge et insekthotel. Om to uger bliver deltagerne ringet op af verdensmålsambassadør Pipaluk Balslev, så hun kan høre, hvordan det er gået med at indføre nye bæredygtige vaner i hverdagen.

”Det seneste år har jeg talt med mange virksomheder og foreninger, som har taget verdensmålene til sig. Så det var dejligt at høre hvordan også borgerne ude i de små hjem i Sorø Kommune laver små bæredygtige justeringer i hverdagen. De udfordringer, som folk tog med hjem fra folkemødet, skabte nogle gode diskussioner om hvor langt man er villig til at gå i bæredygtighedens navn. For nogle er det grænseoverskridende at skulle lade en brugt kop stå fremme, fordi det kan se rodet ud, mens andre er villige til at lade hele haven omlægge til en vild have,” siger verdensmålsambassadøren, som glæder sig til at høre, hvordan det er gået med de udfordringer, deltagerne tog med sig hjem fra folkemødet.

I verdensmålsteltet kunne børnene lave tryllestave, mens de voksne bidrog med bæredygtige ideer til verdensmålstræet. Pressefoto.
Børne fik taget et foto med deres tryllestave og superheltekapper af genbrugsmaterialer. Pressefoto.
I æggeløbet på aktivitetspladsen skulle deltagerne passe på vores fælles jordklode. Pressefoto.
Deltagere i æggeløbet. Pressefoto.
Sammen om målet. Det gjaldt om at ramme plet, da der blev kastet med gamle sko på aktivitetspladsen. Pressefoto.
Bæredygtige ideer på verdensmålstræet. Pressefoto.