Med tenorsaxofonisten Hans Ulrik på Sorø Kunstmuseum og pianisten Mads Søndergaard på Café Tre Konger vil der fredag og lørdag aftener blive spillet Sorøjazz på topniveau. Det varsler en flot finale på vinterjazzprogrammet, som har sat nye rekorder i kraft af vældig opbakning fra publikum, presse og bidragydere.

Det er første gang Sorø har været med i det landsdækkende vinterjazzprogram med koncerter på mere end 100 spillesteder – og Sorøs entré er blevet bemærket. Ingen anden by på Sjælland (bortset fra København) har haft et større program, og så ovenikøbet hidtil for fulde huse!

hans ulrikHans Ulrik på Kunstmuseet
Fredag den 20. februar præsenteres et af dansk jazz’ ubestridte topnavne tenorsaxofonisten Hans Ulrik på Sorø Kunstmuseum. Han har siden 1986 spillet med bl.a. Niels Lan Doky, Steve Swallow, John Scofield, Cæcilie Nordby og DR Big Bandet. Hans Ulrik kommer til Sorø med sin nye kvartet, der har Jacob Christoffersen på klaver, Kaspar Vadsholt på bas og Anders Mogensen på trommer. Der venter i øvrigt Hans Ulrik en særlig overraskelse, for hans gamle saxofonlærer fra Konservatoriet, 72-årige Ancher Grøn vil møde frem. Ancher Grøn, som i 1960’erne var kendt for sit eget jazz big band og senere gjorde international karriere som klassisk musiker og komponist, er for nylig flyttet til Døjringe nord for Sorø og er blevet ivrig gæst i byens musikliv.

buds buddies

 

Buds Buddies på Tre Konger
Lørdag den 21. februar på Café Tre Konger følger en koncert med den kendte pianist Mads Søndergaard, som flere gange tidligere har spillet i Sorø – men ikke det særlige Bud Powell program, han vil give på lørdag. Bud Powell, som døde i 1966, var en af bebopjazzens store stilskabende musikere, som Mads Søndergaard har været optaget af i mange år. Inspirationen til at sammensætte en særlig hyldestkoncert til Powell opstod under en koncert på Kongsgaarden i Vester Broby, hvor Sorøjazzens tilrettelægger opfordrede Mads til at gøre alvor af sin lyst til at hengive sig til Powells musik. Med bassisten Claus Kaarsgaard og trommeslageren Andreas Fryland har Mads Søndergaard så dannet sin ”Buds Buddies” trio, der allerede i vinter har fået succes med sine første bebop-koncerter.

NB: Det tilrådes inderligt at reservere plads til koncerterne!

Fredag 20. februar kl. 18.00
Hans Ulrik Quartet ’14. Tenorsaxofonisten Hans Ulrik med sin ny kvartet med Jacob Christoffersen, klaver, Kasper Vadsholt, bas, og Anders Mogensen, trommer
SORØ KUNSTMUSEUM, Storgade 9, 4180 Sorø
Tlf. 57 83 22 29, info@sorokunstmuseum, www.sorokunstmuseum.dk
Entré: 225 kr. incl. tapasanretning og én genstand (venneforeningsmedlemmer: 175 kr.)
Entre (fra 18.45) excl. spisning 125 kr. (venneforeningsmedlemmer 85 kr.)

Lørdag 21. februar kl. 19.30
”Buds Buddies” – Mads Søndergaard Trio spiller musik af en af jazzhistoriens helt store stilskabende pianister Bud Powell med Claus Kaarsgaard, bas, og Andreas Fryland, trommer.
CAFE TRE KONGER, Østergade 12, 4180 Sorø, tlf. 57 83 41 14, www.cafetrekonger.dk , e-mail: britt@cafetrekonger.dk
Entré: 75 kr. eller entré incl. Jazzbuffet med forretter, hovedretter og desserter: 279 kr.

Vinterjazzen i Sorø støttes af Sorø kommune, Statens Kunstfond, Brand af 1848 Fonden samt ea unique butikken og Gourmetbryggeriet som sponsorer.