Snart bliver det sommer…

De sidste toner af fem fine vinterjazzkoncerter er knapt døet hen og kalenderen siger endnu vinter med varsler om kulde og blæst. Ikke desto mindre er Sorø Jazzen godt på vej ind i den – forhåbentlig! – varme og solbeskinnede sommeruge, hvor en snes jazzkoncerter skal spilles.

Mimi Terris

Det bliver i juli måned med en garanteret forrygende start søndag den 23. juli, hvor den unge svenske sanglærke Mimi Terris kommer med sit helsvenske syvmands band. Hun synger på svensk og anses for arvtageren til stjerner som Monica Zetterlund, Alice Babs og Lill Lindfors.

Åbningskoncerten finder sted på Kunstnergaarden i Dianalund. Derfra fortsætter sommerens jazzfestival på andre spillesteder i hele Sorø kommune alle dage til og med søndag den 30. juli.

Ligesom i den netop afsluttede serie vinterjazzkoncerter satses der på at hente nogle af de bedste professionelle jazzmusikere fra ind- og udland til Sorø og præsentere såvel små fine kammerjazzgrupper som bragende bigband musik. Det er samtidig ambitionen igen at friste det venlige og lydhøre publikum, som musikerne virkelig elsker Sorø for, til at møde talstærk frem på hvert enkelt spillested.

I februar blev der spillet for en helt udsolgt teatersal i Victoria og fulde huse i Café Tre Konger, Kunstnergaarden og Kunstmuseet, mens en enkelt koncert ”kun” trak et halvt hundrede tilhørere, skønt hverken stedet (det var på Parnas) eller musikken (Snorre Kirks fine kvintet) fejlede noget!

Sommerprogrammet
Jazzfestivalen til sommer vil byde på helt ny musik, der aldrig er hørt før. Komponisten og percussionisten Benita Haastrup er således ved at komponere en holbergsk jazzmascarade, der skal uropføres af et lille jazzensemble på Holberg Museet Tersløsegaard søndag den 30. juli. Og i Victoria Teatret vil der torsdag den 27. juli blive spillet en bigband koncert med et nyarrangeret repertoire af (for længst afdøde) Oliver Nelsons berømte ørehængere fra 1960’erne.

Der bliver også genhør med Dave Brubecks musik under en koncert med Ole Kock Hansen på Ødemark Gods og i Munke Bjergby Kirke vil Hans Knudsen spille gedignt bluespiano. Blandt andre spændende koncerter kan ses frem til et møde bassisten Bo Stief på Kunstmuseet og violinisten Mads Tolling på Comwell Sorø. Og så kommer ikonet Chet Baker på plakaten med en klassisk jazzfilm i Victoria Biografen.

Hele programmet er under tilrettelæggelse og vil blive offentliggjort blandt andet på soroejazz.dk.

Jazzfestivalens omfattende program er kun muligt at gennemføre takket være støtte fra Sorø kommune og Statens Kunstfond samt flere private fonde, bl.a. Knud Højgaards Fond og Trelleborgfonden samt festivalens sponsor DagmarBryggeriet.