Onsdag 25. marts 2015 kl. 19 danner Sorø Sognegård rammerne om en samtale mellem Søren Krarup og kst. sognepræst Rasmus H.C. Dreyer. Søren Krarup er en af nyere dansk kirkehistorie og politiks mest afgørende stemmer. Han har været med i samfunds- og kirkedebatten siden 1960’erne og har skrevet utallige bøger, artikler og debatindlæg. Rasmus H.C. Dreyer vil igennem en række spørgsmål til Søren Krarup hjælpe publikum på vej rundt i Krarups liv og tanker.

Søren Krarup
Søren Krarup

Stadig flere får øjnene op for, hvor vigtig en rolle Krarup har spillet som teolog og debattør. Senest har Michael Jalving fået udgivet biografien “Søren Krarup og hans tid”, som er skrevet på baggrund af samtaler med Søren Krarup og personer, der har haft et særligt kendskab til ham som person.

På Sorø Klosterkirkes hjemmeside kan man om arrangementet læse:

“Søren Krarup er nemlig meget mere end en tidligere politiker. Han er teolog og præst, og det gennemstrømmer hele hans tænkning. Hvad vil det sige at være kristen, lutheraner og dansker på en og samme gang? At være dansk, siger Krarup et sted, er et ”eksistensvilkår, ikke en idé”. Det er ”en historisk eller arvet virkelighed, ikke en ideologi om Danmark”. Det er det samme, som Grundtvig før ham kaldte for ”den danske nødvendighed”. Vi hører hjemme i bestemte sammenhænge, og vi kan derfor aldrig hæve os selv op som gode og fordomsfrie guder. Det er, hvad humanismen vil, og derfor er kristendom og humanisme to forskellige ting. Mennesket er uperfekt og en synder. Det er en af Krarups afgørende teologiske pointer, som bestemmer hans lutherske opfattelse af kristendommen, Danmark og verden.”

For at lette spørgelysten og engagementet serverer sognegården rødvin og chokolade til rimelige priser (20 kr.).

Fri entré.