En kongelig tradition fortsætter i Akademihaven

Der bliver igen friluftsforestilling med Det Kgl. Teater på Kinahøjen i Akademihaven i Sorø. Nærmere bestemt lørdag den 11. august 2012, kl. 18.00.

I år er det OPERA I DET FRI, hvor der kan opleves solister fra den kongelige opera i højdepunkter fra den ny sæson.

Sorø har i 5 år lagt værtsskab til en årlig friluftsforestilling i samarbejde med Det Kgl. Teater, flere år med Danske Sommerballet – men også Opera i det fri har gæstet Sorø tidligere, og levere med garanti en stemningsfuld aften.

I år er det tre samarbejdsparter, der er gået sammen om at virkeliggøre og fastholde denne smukke årlige tradition, nemlig: Sorø Kunstmuseum, Parnas Expo (et samarbejde mellem Sorø kulturudvalg og Sorø Erhvervs- og Turistråd samt Stiftelsen Sorø Akademi.

Sorø Kunstmuseum, er denne gang den lokale tovholder på samarbejdet med det Kgl. Teater og Nykredit om OPERA I DET FRI i Sorø.

Der er tradition for samarbejde mellem kunstmuseer og det Kgl. Teater, om netop Opera i det fri, der også i flere år har haft en forestilling med Bornholms Kunstmuseum og sidste år lavede et samarbejde med HEART Kunstmuseum i Herning.

Det har været naturligt for os at gribe denne opgave, for en årlig forestilling med Det Kgl. Tater i Akademihaven er en skøn tradition.

Vi glæder os over, at det kan lade sig gøre, og at vi har mødt stor velvilje til at skabe det lokale økonomiske fundament via Parnas Expo midlerne der administreres af SET.

Forestillingen er gratis, og gæster er velkomne til at medbringe tæpper, klapstole og ikke mindst madkurve og drikkevarer, der må nydes i haven.

Vi ved fra tidligere år, at der kommer mange tilskuere, når Det Kgl. Teater gæster byen, så det er en god ide, at komme i rigtig god tid.

Forestillingen starter kl. 18.00.

Der er parkeringsmuligheder flere steder i byen, dog er det ikke tilladt at parkere på selve Akademigrunden eller i Søgade.

Har man spørgsmål til arrangementet, er man velkommen til at kontakte Sorø Kunstmuseum, ved publikumschef Annelise Birkholm på tlf. 5783 2229 eller læs mere på www.sorokunstmuseum.dk .