Tersløsegård har netop modtaget et tilskud på 30.000 kr. til de programsatte sommeraktiviteter med både skuespil, koncerter og børneteater på Holbergs gamle gård i Tersløse ved Dianalund. Det gælder om at levendegøre landets herregårde og byde publikum ind at opleve stemningen. Det er formålet med kampagnen ”Fremtidens Herregård”, som foreningen Realdania har lanceret.

Realdania råder over en milliardformue, som bruges til at støtte bl.a. bygningsarv, udvikling og livskvalitet på landet. Pengene kom oprindelig fra realkreditten, der i år 2000 blev frasolgt til en bank.

”Vi opfatter det som en kærkommen anerkendelse af vores stræben efter at åbne Tersløsegaard for lokalbefolkningen,” erklærer formanden for Tersløsegaards bestyrelse, Flemming Pade, Ruds Vedby.

Han tilføjer: ”Fra Pinse, når vi åbner sommersæsonen, har vi netop i år bestemt, at det gennemgående tema skal være en levendegørelse af dagliglivet på Holbergs tid. Både professionelle skuespillere og Tersløsegaards egne ansatte og beboere vil optræde i 1700-tals kostumer, når vi indbyder til koncerter og skuespil.”

Læs mere på Dianalund.dk.

Chr. Steffensen som Holberg på Tersløsegaard (foto: Jens-Frederiksen)
Chr. Steffensen som Holberg på Tersløsegaard (foto: Jens-Frederiksen)