Dit Sorø har bedt en række folk i Sorø om at stille op til et interview om deres juletraditioner. I dag medvirker Bettina Nielsen,  Frisørmester i AcaPella i Holberg Arkaden.

Hvad betyder julen for dig?
For mig betyder Julen hygge med familien og nogle dages fred og ro, inden året rinder ud og et nyt år starter. Det bedste ved julen er at se ens børns glæde og forventning. Og så de eftefølgende dage der bliver brugt enten på den en eller anden måde sammen med resten af familien.

Har du nogle særlige ønsker til denne jul?
Ikke noget personligt ønske, mere et ønske om der snart kommer flere butikker i Holberg Arkaden, og at der snart er en supermarkedskæde, der finder ud af alle de muligheder, der er ved at lægge forretningen i centrum af Sorø, altså i Holberg Arkaden. Vi kan ikke byde alle vores ældre borgere i centrum, at de skal så langt de skal ud til Pedersborg eller Frederiksberg. Jeg er sikker på, at det er gået op for Sorøs politikere, den plan man lavede med at lade fire discount butikker placere sig i den nordlige ende har slået helt fejl, og gjort bymidten mere død på denne måde, men vi har samtidig også en god dialog med Sorø Kommune om muligheder for at få alt til at lykkes med at få fyldt Holberg Arkaden op, og det bedste juleønske her og nu er at se, at alle butikker er udlejet i 2012.

Hvor plejer du/I at anskaffe juletræet (hvis der er et)?
Da børnene var mindre, kørte vi altid ud i skoven en søndag for at finde det juletræ, der passede os mest, men de sidste år er årets juletræ blevet købt på torvet hos spejderne, for man er også nødt til at støtte de foreninger, der er i byen.

Hvad plejer du/I at få at spise juleaften?
Vi spiser den traditionelle julemad; and og flæskesteg med brune og hvide kartofler, hjemmelavet rødkål og brun sovs, og til dessert er der altid risalamande med kirsbærsovs og mandelgave til voksne og børnene!

Er dit/jeres julegavebudget større eller mindre end sidste år?
Det er lidt mere til børnene, og så bliver de voksnes lidt mindre i år, men i sidste ende er det nok meget ens med de andre år!

Er det ’tilladt’ hos jer at give kontanter eller gavekort i julegave?
Det er jo altid dejligt at få noget personligt i gave købt specielt til dig selv, men det er også nogle gange nemmere, at man får et gavekort, for så kan man vælge noget til sig selv. Ja, vi bruger også gavekort i vores familie, når evt. et ønske er udsolgt, eller når der bare ikke er andre ønsker, man kan bruge på ønskesedlen.

Har du købt eller planlægger du at købe nogle af dine julegaver i Sorø?
Julegaverne skal ALTID forsøges købt lokalt her i Sorø, og hvis det så ikke er muligt, må man udenbys. Men som regel lykkes det i de fleste tilfælde at få alt her i byen.

Hvordan kan Sorø blive en endnu hyggeligere juleby?
Jeg syntes, vi som altid har en rigtig flot juleudsmykning i byen. Som mange af jer nok har bemærket, er Holberg Arkaden pyntet mere op end tidligere med blå og sølvkugler i granrankerne, og i vores indgangsparti mod Rolighed har vi fået nogle flotte stjerner. Og så fik vi jo nedgravet el til 2 træer af Sorø Kommune i anledning af Holberg Arkadens 10 år fødselsdag, så p-siden også får en venlig modtagelse. Vi håber at få lys i flere af disse træer til næste år!

Bettina Nielsen