Dit Sorø har bedt en række folk i byen om at deltage i et interview om deres juletraditioner. I dag stiller Carsten Fabricius op. Carsten er bl.a. institutionsleder og komponist.

Hvad betyder julen for dig?
For mig betyder det at jeg kan få lidt ekstra tid sammen med mine børn og får lejlighed til at se lidt mere af min øvrige familie – Det er svært at få eller tage den tid i det daglige ehvervsaktive liv. Det giver også tid til at tage nogle snakke om hvad vi ønsker os, for sjovt nok er det ikke umiddelbart de materielle ting der altid dukker op (ikke at de ikke gør det), men hvad vi virkelig ønsker os af det fortsatte liv.

Har du nogle særlige ønsker til denne jul?
Lige nu ønsker jeg mig faktisk at blive færdig med Straw´s kommende single ”Trapped in a Track”, som vores producer Nis Bøgvad (Back to Back) sidder og lægger sidste hånd på – det er faktisk 11 måneder siden, at vi lavede de første grundindspilninger til denne sang somdet kan ses på en lille historie på Youtube.

Derudover ønsker jeg mig en ny weber gasgrill, da min gamle er ved at være slidt ned – De holder ikke så godt, når de bliver brugt 200 gange om året.

Hvor plejer du/I at anskaffe juletræet (hvis der er et)?
Vi har som regel to muligheder – Enten køber vi det hos spejderne, der dælme laver et godt stykke arbejde – eller vi besøger nogle gode vennet, der har en hel masse af slagsen. I år har vi så valgt at købe et i potte, da vi gerne vi have en normansgran i haven.

Hvad plejer du/I at få at spise juleaften?
Der er intet så fantastisk som en grillet and – jeg griller hele året rundt – men alt det ordinære tilbehør, brunede kartofler, hjemmelavet rødkål osv., men vigtigst er en hjemmelavet sovs, der er bygget på kog af skrog, halse og indmad. Jeg bruger ofte en lille frokostand, som jeg koger ned til en fond. Uhmmm.

Er dit/jeres julegavebudget større eller mindre end sidste år?
Jeg tror at vores julegavebudget forsøges holdt lidt i ave, da den samlede økonomi er lidt usikker. Vi kan mærke, at vi tænker os lidt mere om, inden vi slår hul på en ekstra seddel.

Er det “tilladt” hos jer at give kontanter eller gavekort i julegave?
Hos os er det sådan, at det kan være ok at give gavekort i særlige tilfælde. Når det er tøj, som nogle af vores piger jo ønsker sig, så er det nogle gange lidt sjovere at give gavekort inkl. En hyggetur i byen og vælge lidt beklædningsguf. Det giver en oplevelse og noget samvær. Kontanterne synes vi sjældent er en god gave, da det ikke giver nogle eftertanker og har det med at ryge ind i et almindeligt budget.

Har du købt eller planlægger du at købe nogle af dine julegaver i Sorø?
Selvfølgelig bliver der købt gaver i vores by. Der er nogle fine forretninger og der er faktisk butikker der gør sig umage for at præsentere særlige ting og jeg er altid på jagt efter noget særligt.

Hvordan kan Sorø blive en endnu hyggeligere juleby?
Jeg er så glad for at bo i Sorø – Jeg kan huske at vi kom hertil den 1. December 1996 og blev så overvældede af gaden og lysene, det store træ på torvet og alle de smukt udsmykkede butikker. Men jeg må indrømme, at jeg godt kunne bruge en rigtig god og spændende buffetrestaurant, der virkelig havde noget at byde på. Og specielt i julen kunne jeg godt tænke mig at kunne blive i byen og spise med hele familien for nogle lidt mere rimelige penge.

Glædelig jul til Sorø!

Carsten Fabricius