Hvis du bor i den nordlige del af Sorø, er det nu, du skal tilmelde dig, hvis du ønsker fjernvarme i din bolig. Der er nemlig tilmeldingsfrist for denne del af byen den 1. november 2024. 

Planen holder – Sorø Fjernvarme er klar til at tage fat på etape 2, når 2025 banker på og måske endda lidt før. Den 1. november 2024 er sidste chance for at tilmelde sig fjernvarme, hvis du bor i den nordlige del af Sorø. Hold øje med postkassen for mere information. Hvis du allerede har tilmeldt dig, så er der en kontrakt på vej til underskrift.

Flere måder at blive tilsluttet på

Sorø Fjernvarme tilbyder flere forskellige måder at blive tilsluttet fjernvarmen på. Valg af tilslutningsmodel afhænger af den enkeltes ønsker og økonomi.

Der er abonnementsmodeller, hvor Sorø Fjernvarme klarer hele installationen og den efterfølgende service, men også mulighed for, at du selv indgår aftale med en VVS’er, der laver hele den indvendige installation.

Stort anlægsarbejde kræver stor opbakning

At lægge fjernvarmerør er omfattende, – både økonomisk og arbejdsmæssigt. Derfor er det nødvendigt, at der som tommelfingerregel er 60 % tilslutning til fjernvarme pr. vejnavn, – dog med individuelle tilpasninger i forhold til boligernes placering. Der er derfor god grund til at få naboerne med på vognen, hvis du ønsker fjernvarme.

Skulle dit gasfyr stå helt af, før fjernvarmen kommer, så hjælper Sorø Fjernvarme dig med at få installeret et andet gasfyr, indtil fjernvarmen er klar til dig.

Du skal vælge fjernvarme fordi:

  • Politikerne ønsker at udfase gas frem mod 2035.
  • Et fjernvarmeanlæg holder betydelig længere end alternative varmekilder.
  • Fjernvarmen i Sorø er baseret på flere energikilder. Det giver stabil og driftssikker varme.
  • Fjernvarmen er mere miljøvenlig og udleder mindre CO2 end en varmepumpe.
  • Sorø Fjernvarme skal ikke give overskud, – økonomien skal blot balancere.
  • Der er ingen støj- eller lugtgener hjemme hos dig.