50 energiske og unge mennesker satte hinanden i stævne denne lørdag i Sorø Taekwon-Do Klub. Med Stenlille Hallen som ramme samledes børn, unge og voksne til klubbens traditionsrige gradueringsseminar.

Med den yngste deltager på 7 år og den ældste på over 50 var der stor spændvidde, og alle kunne bidrage til at skabe en fantastisk stemning. Men ikke kun Sorø var repræsenteret. Elever fra klubber i Nordsjælland og Jylland var valfartet til Sorø for at deltage.

Undervisningen blev dirigeret af Thomas Brandt, som er international instruktør og eksaminator; men dagens træning blev gennemført med assistance fra kompetente sortbælter og rødbælter fra Sorø Taekwon-Do Klub. Seminaret blev også gæstet af Samuel Nickless, som er en meget dygtig instruktør med oprindelse i England.

De mange timer forløb hurtigt; men alle var sveddryppende og udmattede efter hård fysisk træning og gennemgang af Taekwon-Do’s mange discipliner. Der blev sparket og slået i sparkepuder, kæmpet på særlige kamparealer, udøvet selvforsvarteknikker og trænet i basale tekniske færdigheder og former.

Men det var ikke kun kroppen, der blev trænet hårdt. Også hjernen blev udfordret i teoriblokke, hvor der blev testet og diskuteret kundskaber i koreansk terminologi, forståelse af teknikker og Taekwon-Do’s historiske baggrund.

Det blev en fantastisk dag med udfordrende træning, fællesskab, leg og hygge. Som afslutning fremviste alle elever i grupper deres færdigheder for hinanden og de ventende forældre.

pic1 pic5 pic17