Når du tænker på dart, er det måske ikke noget, der siger dig så meget. For som sportsgren hører vi sjældent om store forsamlinger, der elsker farten i dartpilene, og som træner op til det helt rigtige kast. Men i stedet ser vi dart mange andre steder og i andre sammenhænge, der har gjort sporten til et kært folkeeje.

Dart er fast inventar hos mange barer og i mange kældre landet over, og det er der god grund til. Det er nemlig en sport, der samler os om noget sjovt og konkurrencedrevet, og som stille og roligt også vinder frem som sportsgren herhjemme.

Vi fortæller dig mere om, hvordan du kan komme i gang med dart derhjemme – hvad enten det er sammen med dine venner eller for at træne det helt rigtige kast med dine dartpile.

Dart koster ikke en formue
Én af de helt store glæder ved dart er, at det ikke behøver koste dig mange penge at få et spil derhjemme. For når det kommer til dartudstyr til dartspil, kræver det ikke meget andet end dartpile og en dartskive.

I dag finder du mange steder, hvor du kan købe et dartsæt, der er den spæde start til god træning eller sjove oplevelser med dine venner. Derudover vil du somme tider have brug for at købe dartskafter, der er en form for hylster til dine pile, der skal skiftes undervejs. Dermed er det ikke den store investering, det kræver, når du gerne vil have dart lige ved hånden.

Kvaliteten afspejler holdbarheden
Hvis du vælger at investere i et dartspil, er det ikke helt ligegyldigt, hvad du betaler for det. Selvom der findes mange billigere dartsæt, kan det være værd at overveje, om du skal investere lidt ekstra for at få den gode kvalitet. Her afspejler prisen nemlig typisk holdbarhed og kvalitet.

Hvad du skal vælge, handler om dine behov og præferencer. Skal det blot bruges til en hyggelig aften med vennerne, behøver du ikke vælge det dyreste dartudstyr, men vil du bruge det oftere og måske arbejde med dine teknikker, kan det være en god løsning at vælge et kvalitetssæt.

Populariteten findes i det sociale og mentale
Der er måske mange, der vil sige, at dart ikke er en udfordrende sport, men til de kritikere kan vi sige, at den ikke helt holder stik. Det kræver selvfølgelig ikke det store at kaste dartpile efter en dartskive, men der er meget mere teknik i sporten end som så.

Her er der ikke tale om en fysisk belastning, men i stedet behov for mental forberedelse og koncentration. Der er brug for en god portion teknik og mental ballast for at få det helt perfekte skud, og så kommer vi heller ikke uden om det sociale aspekt, der gør sporten særdeles populær i mange forskellige sammenhænge. Det viser sig nemlig, antallet af dartspillere i danske klubber er næsten fordoblet på bare 10 år.

Så måske du skal give dig i kast med et spil dart i den kommende fremtid. Om det så er med vennerne og et par øl under armen, eller om du vil begynde at gå mere seriøst til værks, er helt op til dig.

Når det kommer til dartudstyr til dartspil, kræver det ikke meget andet end dartpile og en dartskive. PR-foto.