Der er godt nyt til børnefamilierne i Sorø Kommune. Børnekulturfestival i Sorø gentager sidste års succes, når festivalen løber af stablen lørdag d. 31. august i år. Sidste år fik mere end 600 børn, forældre og bedsteforældre Sorøs bymidte til at boble af liv, farver, fællessang og musik.

Formand for Kultur og Fritidsudvalget Kasper Nygaard udtaler: ”Sidste år blev børnekulturfestivalen et kæmpe tilløbsstykke, så jeg er glad for, at det har været muligt at gentage den i år. I Sorø Kommune vægter vi, at børnene møder kulturen i skole og dagtilbud. Med børnekulturfestivalen kan de også møde den sammen med deres forældre, bedsteforældre og venner i deres fritid. Sorøs DNA er natur, kultur og historie. Med børnefestivalen bringer vi kulturen i børnehøjde.”

Bliv inspireret af musik og kreative workshops
Åbn for nysgerrigheden, slå alle sanser ud og mærk effekten, når man prøver at spille på et instrument, leger med kunsten, fortaber sig i
bibliotekets magiske verden af historier og kreativt udforsker Sorøs historie.

Programmet for dette års Børnekulturfestival rummer genkendelige indslag fra sidste år, men bringer også nye og spændende aktiviteter på banen i fællesskabets og kreativitetens ånd. Uanset alder.

Åbning af festivalen foregår på Grønne Scene i Sorø med sang, musik og bevægelse. Sorø Museum, Sorø Kunstmuseum, Sorø Bibliotek & Bykontor, Sorø Synger og Musiske Skole slår derudover dørene op og byder på workshops med instrumenter, farver og maling, billeder, kongefest, sang, kreative og kunstneriske værksteder. Dagen afsluttes på Grønne Scene med fælles koncert og sang under åben himmel. Her vil materialer fra alle kreative workshops bringes i spil til én stor fælles fest.

Fejring af Sorø Kommunes kulturaktiviteter for børnene
Børnekulturfestival i Sorø bygger oven på de dagligdags kultur- og undervisningstilbud som børn i Sorø Kommune møder i daginstitutioner og skoler. Derfor vil mange af børnene nikke genkendende til fx KulturKaptajner, som de kender fra kulturforløb i dagtilbud og skole, til Musiske Skoles lærere der har spillet koncert på den lokale skole, Sorø Synger der skaber sangglæde for de mindste, til Biblioteket som ligeledes er aktive rundt i kommunen med læsning og fortællinger osv.

Festivalen falder sammen med Kulturkaptajners fem års fødselsdag, hvilket bliver markeret på dagen.

Kort om festivalen
Børnekulturfestivalen afholdes lørdag d. 31. august 2024 kl. 9.45-12.30 på Sorøs Grønne Scene og omkringliggende kulturinstitutioner.
Se det fulde program for Børnekulturfestival i Sorø 2024 og køb billetter på Sorø Biblioteks hjemmeside og Borgerservice.

Voksne: 0 kr. / Børn: 25 kr.

Arrangører: KulturKaptajner i samarbejde med Sorø Synger, Sorø Museum, Sorø Kunstmuseum, Sorø Bibliotek & Bykontor og
Musiske Skole.

Børnekulturfestival i Sorø 2024 er støttet af Sydbank Fonden samt Sorø Spare- og Laanekasses Fond.

Pressefoto