Efteråret har gjort sit indtog, bladene er så småt ved at skifte farve og blomsterne bliver færre og færre. Kommer du til at savne de smukke og velduftende naturligheder, så tag et smut forbi gallerigangen på Sorø Bibliotek; oktober måneds udstiller disker nemlig op med blomster, der holder evigt.

Månedens udstiller fik før i tiden at vide at mænd ikke kan male blomster og han har endda oplevet at en udstilling ikke blev til noget, på grund af netop dette. Men Nu står der med versaler på hjemmesiden: JEG ER BLOMSTERMALER og han kalder sig stolt Blomstermaleren fra Ringsted.

”Selvom jeg mest maler blomster, maler jeg også andre ting. Jeg forsøger altid at ramme en stemning, og er først og fremmest inspireret af impressionismen” fortæller blomstermaleren hvis borgerlige navn er Jan Fredholm.

”Motiverne er ofte fra steder jeg har besøgt med familien på ferier og rejser, da maler jeg plein air i det fri, eller efter fotografier hjemme i atelieret. Der er også de mere ekspressionistiske blomster, som jeg maler ud fra fri fantasi. Jeg starter på et blankt lærred, hvor blomsterne dukker op af sig selv”, fortsætter Jan Fredholm.

Alle blomstermalerens værker er malet med oliemaling, pensel eller spartel, så ved han at materialerne er i den bedste kvalitet. Oliefarverne giver desuden mulighed for at få struktur på malerierne, især når der males med spartel.

Du kan opleve den blomstrende udstilling hele oktober måned på Gallerigangen på Sorø Bibliotek.

Pressefoto
Pressefoto