Den lokale landmand Søren Ilsøe, Knudstrupgård, blev Årets Grønne landmand 2013. Det oplyser Maskinbladet:

“Søren Ilsøe er valgt på grund af sin store ildhu og entusiasme for at drive sin ejendom ud fra devisen ”Mere for mindre”. Tiltagene på ejendommen optimeres ud fra driftsøkonomiske betragtninger. Der ses på alle faktorer, og bedriften optimeres på alle fronter. Søren er innovativ og er altid er parat til at gå nye veje. Dette sker altid med en ildsjæls gå-på-mod.”

Juryen, der består af så forskellige interessenter som Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident, Danmarks Naturfredningsforening, Jakob Bisgaard, fagchef Land, By og Kultur, Ringkøbing-Skjern Kommune, samt Torben Hansen, formand for Sektorbestyrelsen, Planteproduktion i Landbrug & Fødevarer, var enig i deres valg af Søren Ilsøe.

Søren Ilsøe er ikke økologisk landmand, men arbejder meget aktivt med sædskiftet for at reducere tabet af næringsstoffer og opbygge den organiske pulje i jorden og dermed jordens frugtbarhed. Således betragtes regnormene på ejendommen som landmandens bedste ven.

“Søren Ilsøe deler gerne ud af sin viden og bruger frivilligt mange timer på at fortælle andre landmænd om sit arbejde med at gøre landbruget grønnere. Han eksperimenterer og tænker ud over den daglige drift, hvilket andre landmænd kan lære af. Der er ingen tvivl om, at Søren dermed er en frontløber og inspirator for, hvordan fremtidens landbrug kan drives. Søren viser en af de veje, som man kan gå som svineproducent og planteavler i dansk landbrug”, sagde Torben Hansen til Maskinbladet.

Søren Ilsøe
Søren Ilsøe