Folkeuniversitetet i Sorø er ved at oprette et kursus med fokus på kunst, design og kulturhistorie i Venedig. Kurset vil give overblik over Venedigs indflydelse på udviklingen i Europa i forhold til arkitektur, design og kunst.

Undervisningen varetages af Niels Marup, mag.art. & Ph.d og finder sted i Sorø Kultur- & Fritidscenter (Værkerne) fra den 3. februar til 28. april 2011.

Vestsjællands Kunstmuseum skriver om kurset:

”Venedig, der opstår ved romerrigets undergang, bliver i mere end tusind år en succesrig republik, ledet af en valgt doge. Op gennem middelalderen udvikler byen sig til en dominerende magtfaktor i Middelhavet og de umådelige rigdomme, som krigsmagten ophober i byen, er baseret på handel og søfart.

Placeret i lagunen er byen godt beskyttet mod fjender, og private palæer bliver allerede i 1200-tallet faste trygge boliger. Der udvikler sig en unik kultur blandt aristokratiet, og byen fremstiller luksusvarer som glas, spejle og møbler.

I 1500-tallet udvikler Venedig en original kunst. Bellini og Tizian maler en serie billeder baseret på antikke kærlighedsfortællinger til Alfonso d’Estes herreværelse, og sanselighed bliver et centralt tema i den venetianske kunst.

I 1700-tallet er Venedig blandt de førende indenfor mode, indtil Napoleon gør en ende på republikken.”

Tid: Torsdag kl. 16.15 – 18.00
Sted: Frederiksvej 27, 4180 Sorø
Pris: 840 kr. (tilmelding via Vestsjællands Kunstmuseum)

Folkeuniversitetet i Sorø