Svendebrevet er gulnet en hel del i kanten, og dåbsattesten giver adgang til pension. Og hvem vil også ansætte en 65-årig nu om dage? Det er der faktisk flere der vil, og derfor skyder el-installatøren Niels-Erik Jespersen pensionen til hjørne og får ansættelse hos Elektrogården.

– Vi glæder os rigtig meget til at få Niels-Erik med ombord hos Elektrogården, fortæller ejerleder Carsten Hansen. Vi får en kollega med dybe rødder i Sorø og et enormt kendskab til branchen og lokalsamfundet, fortæller han.

Niels-Erik Jespersen bliver salgskonsulent og får til opgave at tage sig af kontakt til både nye og eksisterende kunder, hvor han skal arbejde med energibesparende foranstaltninger, som det hedder i fagsprog. Det vil sige varmepumper, konvertering til LED lys og den slags.

For frisk til pension
Niels-Erik kender rigtig mange elinstallationer i Sorø og omegn. Sådan er det, når man har arbejdet for lokale firmaer i næsten 50 år. Nedskæringer i et andet lokalt elektrikerfirma gav for et halvt år siden Niels-Erik en ufrivillig chance for at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet.

– Det kunne jeg ret hurtigt mærke, at jeg ikke var klar til, fortæller han. Jeg vil simpelthen gerne arbejde, ud og møde folk, og jeg føler bare, det er for tidligt at gå rundt derhjemme og nusse i haven, smiler han.

Tak for chancen
– Naturligvis har vi tænkt lidt over hans alder, men vi har egentlig mest grinet lidt af det, for når man møder Niels-Erik og kender hans kompetencer, så bliver man hurtigt klar over, hvilken gevinst han bliver for Elektrogården, siger Carsten Hansen.

Og Niels-Erik glæder sig på den helt gammeldags måde, som et barn til juleaften.

– Jeg er meget taknemmelig for det her job, fortæller han. Det er så let for virksomhederne at vælge de unge eller at tænke, at når man er 65, er man nok for gammel, men dér tager man altså fejl, siger han.

Det samme mener man hos Elektrogården, hvor medarbejderne glæder sig til at gøre brug af Niels-Eriks erfaring. Dog kun tre dage om ugen, lidt fordele må der jo være, når man er alderspræsident, siger den nyansatte, og samtidig ældste medarbejder hos Elektrogården.

Niels-Erik og Carsten. Foto: Elektrogården.
Del på sociale medier