Sorø får snart et bolighus, hvor XL-BYG ligger nu. Det oplyser indehaver Casper Jørck i en pressemeddelelse. Nu vil han nyde sit otium og har derfor solgt familievirksomheden til ILVA, der har store planer med bygningerne.

Casper Jørck, der med hastige skridt nærmer sig de 60 år, ejer ikke alene forretningen XL-BYG, men også de siloer, som ses tydeligt, når man ankommer til byen fra Nordmarksvej.

ILVA, der fører møbler og boligtilbehør i et væld af stilarter, ligger pt. i Ishøj, Lyngby, Århus, Kolding, Viborg og Odense. ”Det er vores vision at gøre indkøb til en fornøjelse, i stedet for noget, der skal overstås i en fart, og derfor vil vi meget gerne bringe siloerne i anvendelse i vores nye forretning”, siger Henrik Andersen, direktør for ILVA. ”De kan bruges til at udstille møbler, eller vi kan drive et cafeteria med udsigt over billedskønne Sorø. Synligheden giver også en unik mulighed for markedsføring, hvilket vi er i dialog med Sorø Kommune om. ”

Den nye butik ventes at stå klar til julehandlen 2015, men siloernes skæbne er endnu uafklaret. ”Vi har modtaget en ansøgning fra ILVA, og den behandler vi så hurtigt, vi overhovedet kan”, siger teknik og miljødirektør Morten Olesen. ”Det er vores mål at have gjort ILVA helt færdig senest 1. april 2017.”

XL-BYG er Skandinaviens største byggerådgiver med mere end 250 forretninger i de tre lande. Alle forretninger er lokalt-ejede og dermed en fastforankret del af lokalområdet, men altså i Sorø ikke ret meget længere.

ILVAs historie går helt tilbage til 1961, hvor en lille møbelforretning i København slog dørene op med den mission at sælge møbler og boligtilbehør, der ikke lignede alle andres. I 2013 erhvervede JYSK 80% af IDdesign, der driver både ILVA og IDEmøbler.

Sådan kan det komme til at se ud - nyt logo på Sorøs siloer (fotomontage)
Sådan kan det komme til at se ud: ILVAs logo på siloerne i Sorø (fotomontage)