Der er garanti for fodtappende swing, når det legendariske orkester Swingstyrke7 stiller op til koncert på Hotel Postgaarden i Sorø søndag aften den 27. juli. Det skal de gamle jazzdrenge med Jens Søndergaard, Niels Stuart, Ole Kock Hansen og Hugo Rasmussen i spidsen nok sørge for. De har gennem snart 40 år swinget sig gennem det ganske danske jazzlandskab med lækre og sprøde mainstream arrangementer, som Count Basie fra sin jazzhimmel utvivlsomt nikker anerkendende til.

Lyden af Swingstyrke7 er den jazzhistorisk karakteristiske ”sound”, som dannes af en septet med tre blæsere og fire i rytmegruppen, hvor guitaren er den taktfaste metronom, der kor efter kor driver det hele fremad – præcis som Count Basie udtænkte det med sit ”Kansas City Seven” band i 1930’erne.swingstyrke7

Startede i 1975
Swingstyrke7 startede i 1975 i Vingården i København på initiativ af trompetisten Ole Stolle, som var en stor beundrer af Count Basie. Selv fik Stolle dog snart for travlt med Papa Bues Band, så rollen som kapelmester blev overtaget af guitaristen Jørgen Hallin Olsen, der håndterede sit instrument med samme distinkte anslag som Basie-guitaristen Freddie Green. Swingstyrke7 har gennem årene jævnligt været på plakaten både i Jazzhus Montmatre og Tivolis Slukefter – og ofte med amerikanske jazzkoryfæer som Clark Terry, Wild Bill Davison, Thad Jones og Richard Boone som gæstesolister.

Selvfølgelig har der været en del udskiftning undervejs, men begge de to saxofonister Niels Stuart og Jens Søndergaard hører til den oprindelige gamle garde. Anders Jacobsen er med på trækbasun, mens guitaristen Per Møllehøj har overtaget rollen som rytmisk ankermand efter Jørgen Hallins død i 2009. Bandet fuldendes af de eminente jazzveteraner Ole Kock Hansen på klaver, Hugo Rasmussen på bas og Martin Klausen ved trommerne.

Søndag 27. juli kl. 18.00

Swingstyrke7: Jens Søndergaard, altsax, Niels Flipper Stuart, fløjte og tenorsax, Anders Jacobsen, trombone, Ole Kock Hansen, klaver, Per Møllehøj, guitar, Hugo Rasmussen, bas og Martin Klausen, trommer.

HOTEL POSTGAARDEN, Storgade 25, 4180 Sorø

Entre: 185 kr. incl. menu med oksefilet m.m.

Reservation: tlf. 57 83 22 22, e-mail: info@hotelpostgaarden.dk