Samtidig med planlægningen af den fjerde store sommerfestival i juli 2016 forberedes en serie vinterjazzkoncerter i Sorø i januar/februar.

For første gang ventes Danmarks Radios Big Band til vinter hentet til Sorø. Desuden er en violin-verdensstjerne på vej fra San Francisco for at hylde vores egen Svend Asmussen, der fylder 100 år. Det planlægges også at præsentere en ny dansk supersekstet i anledning af, at de udgiver deres første album med den lokkende titel ”Here’s to the ladies”. Og fra 1950’ernes jazzmiljø vil en af de første musikere (han er nu 80 år) i Papa Bues Vikinger stille op i Sorø sammen med yngre kolleger.unnamed

Sådan ser det foreløbige program for Sorø Vinterjazz i januar/februar 2016 ud. Koncerterne forventes spillet både i Sorø og Dianalund og vil snart blive annonceret med præcise oplysninger om tid og sted.

Sommerjazzen

Også programmet for Sorøs sommerjazz i ugen 24.-31 juli 2016 er ved at blive stykket sammen. Der satses ligesom de foregående år på koncerter hver eneste dag på flere forskellige spillesteder i hele Sorø kommune. Ud over de femten steder, der tidligere år har budt jazzen velkommen, viser også nye steder glædelig interesse for at få jazzen inden for. Det er blandt andet Sorø Golfklub i Suserup og det helt nye Parnashuset, som åbner om et par måneder.

Det ømme punkt er pengene! For lige så lidt som kulturarv, billedkunst, klassisk musik og andre kunstarter kan den professionelle fornyende jazz klare sig uden støtte fra fonde og sponsorer. Så skulle publikum betale 3-400 kr. for en billet, og det tror ingen på, ikke engang i større byer end Sorø. Derfor må de endelige programaftaler pænt afvente svar fra både offentlige og private kultursponsorer. Men lad os understrege: Der er overhovedet ingen panik. I dette år blev der først i april (kun fire måneder før jazzfestivalen i juli) opnået endelig tilsagn om kulturstøtte!