Hør om mørkets væsner, leg med i et brætspil om overtro og tag på jagt i byens historie.

Sæt jer til rette i museets udstilling om Mørkets Væsener og få fantastiske fortællinger om trolde, der kaster med sten efter kirker, om babyer der er blevet forbyttet med troldeunger, og om hvordan man kan undgå troldens onde kræfter ved at afværge trolddom med simple greb.

Bagefter kan børnene lave en troldekrone af naturmaterialer, hjælpe trolden Fyttegris på en lille skattejagt og selv være brikken i spillet 7-9-13 om overtro.

Det er for børn ifølge med voksen den 14. februar kl. 10.30-11.30 og kl. 12.30-13.30.

Vær sikker på en plads og køb billet til aktiviteten på forhånd via vestmuseum.billetexpressen.dk. Resterende billetter er til salg i døren. Entrebillet er til salg i døren.

7-9-13 – du er brikken i spillet

Vær selv brikken i et spil, hvor spilleplade og forhindringer er i naturlig størrelse. Kast en terning og gå så mange felter, som terningen viser.

De uheldige kan blive sendt tilbage til start, og de heldige kan springe felter over og komme først i mål.

Det hele har noget at gøre med overtro og mørkets væsener.

Spillet er velegnet for 3-8 spillere i alle aldre.

Der er adgang til spillet i museets åbningstid, og det er helt okay at spille det flere gange. Spillet varer ca.15 minutter.

Det er gratis at deltage, når entrebillet er betalt. Børn under 18 år har gratis entre. Køb entrebillet i døren.

Jagten på Sorøs Historie

Jagten på Sorøs historie er en byvandring i eget tempo med overraskende indhold og quiz til hele familien.

Jagten består af et hæfte med historier og fotos om de punkter, der er markeret på et medfølgende kort. Det kan være historier om, hvorfor byen hedder som den gør, om specielle huse eller om finurlige, mærkværdige eller epokegørende begivenheder. Der er også anbefalinger til at kikke op og lægge mærke til smukke, skæve og anderledes detaljer på byens huse.

Ved udvalgte punkter er der en quiz, som familien kan løse sammen. Når hele turen er gået og alle quizspørgsmål er løst, er kodeordet klaret. Turen rundt i byen inkl. quiz tager 1-1½ time. Den er velegnet til mindre grupper på 2- 6 personer.

Køb Jagten på Sorøs Historie på Sorø Museum i museets åbningstid og så er det helt op til jer, hvornår I går turen. Der er præmier til det rigtige kodeord.

 

Lær af afvæbne trolddom på Sorø Museum. Illustration: Erik Petri. Tilhører Museum Vestsjælland