Det er besluttet at prøve at holde Sorøs boblende jazzgryde i kog også i den mørke vintertid. I slipstrømmen på sommerens store jazzsucces forebereder jazzpromoter Allan Aistrup, Tersløse, nu en serie vinterjazzkoncerter i januar og februar.

Som spillesteder er foreløbig både Sorø Kunstmuseum, Victoria Teatret, Café Tre Konger og hotel Comwell Sorø med på initiativet. Desuden bakker Sorø Event&Turistbureau op om ideen, idet SETs bestyrelse dog pointerer, at vinterjazzen skal være udgiftsneutral for foreningen. Til gengæld ventes både Kunstrådet, private sponsorer og spillestederne selv at støtte vinterjazzen.

Ny kvartet og børnejazz
Det planlægges blandt andet at introducere en helt ny kvartet med tenorsaxofonisten Hans Ulrik i front samt hente et overraskende dansk-islandsk band til Sorø. Dertil er en hyldestkoncert til den stilskabende pianist Bud Powell på tale, ligesom der skal holdes en børnejazzkoncert med orkester og kor.

Ideen er at bygge videre på den betydelige publikumsgunst, som den professionelle fornyende jazz har opnået ved Sorø sommerjazzfestivalerne i 2013 og 2014. I sommer deltog 3300 jazzglade mennesker i Sorø-koncerterne og udtrykte begejstring både for musikken og for de kvalitetsscener, hvor den blev fremført.

En koncert forudses holdt i forbindelse med Sorø Kyndelmissefest lørdag den 24. januar og de andre formentlig i tidsrummet 6.-22. februar i forbindelse med det landsdækkende vinterjazzprogram, der i 2014 bød på 450 koncerter over hele landet.

PIC_0445
På plakaten i sommers