Sorø Privatskole sikrer sig vandrepokalen i skolernes cyklistprøve for endnu et år. Det sker efter to af skolens elever fik en henholdsvis 1. og 2. plads, da de deltog i cyklistprøvefinalen med de øvrige finaleelever fra 6. klasserne i Sorø kommune, onsdag d. 8. juni.

Finaleeleverne_fra_Sorø_Privatskole
Finaleeleverne fra Sorø Privatskole

Politiet afholdte i samarbejde med Danske Bank cyklistprøvefinalen i Sorø for de elever fra 6. klasserne i Sorø Kommune, der havde klaret sig bedst i cyklistprøven torsdag den 19. maj. Det vil sige blandt alle 6. klasserne på Pedersborg Skole, Sorø Borgerskole, Stenlille Skole, Frederiksberg Skole og Sorø Privatskole.

Fra Sorø Privatskole deltog Filippa Due, Carla Mogensen og Marie Holmark fra 6.X, Naja Emde og Frederik Hahn Andersen fra 6.Y samt Celine Larsen og Gustav Hansen fra 6.Z.

Niveauet var rigtig højt og hele 5 ud af 28 elever gennemførte den praktiske del af cyklistprøvefinalen fejlfrit. Det vil sige cykleruten rundt i Sorø by. Derfor blev den tekniske del af cyklistprøvefinalen, som bestod af en manøvrebane på Sorø Borgerskole, afgørende for resultatet.

På manøvrebanen klarede Celine Larsen, fra 6.Z på Sorø Privatskole, sig bedst, da hun slog Gustav Hansen, også fra 6.Z på Sorø Privatskole, med 3 sekunder i gennemførselstiden. Begge elever lavede nul fejl. Sara Olsen fra Pedersborg Skole lavede en enkelt fejl på manøvrebanen, så hun blev nummer tre.

Der var også fejlfri kørsler af Naja Emde og Marie Holmark fra henholdsvis 6.Y og 6.X på Sorø Privatskole. De klarede dog ikke manøvrebanen ligeså godt som de tre andre.

Trafiklærer og Viceskoleleder Lene Topshøj
Trafiklærer og Viceskoleleder Lene Topshøj

På den måde vandt Sorø Privatskole vandrepokalen, som den bedste skole sammenlagt. Det er 5. gang siden 2010, at Sorø Privatskole vinder vandrepokalen.

”Det kan redde liv, hvis man husker at kigge sig over skulderen, når man cykler. Cyklister er bløde trafikanter, så når der sker fejl i trafikken, kan det også gå rigtigt galt. Derfor prioriterer vi det højt på skolen, at alle eleverne lærer om trafikreglerne. At nogle af eleverne så også vinder i cyklistprøven er kun et plus, og det gør os super stolte,” udtaler Lene Topshøj, trafiklærer og viceskoleleder på Sorø Privatskole.

Celine Larsen kunne, som vinder, køre hjem med en splinterny cykel til en værdi af cirka 5.000 kroner, mens Gustav Hansen og Sara Olsen, der fik en 2. og 3. plads, fik et gavekort på henholdsvis 500 kr. og 400 kr. til butikkerne i Sorø.