Sorø Sundhedscenter står i 2013 klar med flere muligheder for at få rådgivning og støtte i forhold til et rygestop.

Støtte til at blive røgfri
Det kræver en indsats at holde op med at ryge, men undersøgelser viser, at man har fem gange større chance for at blive røgfri, hvis man får hjælp til det. Rygestopkurser og rådgivningsforløb, der ledes af en uddannet rygestoprådgiver, kombineret med medicinske hjælpemidler hvor det er relevant, giver den bedste hjælp til rygestop. Det siger både videnskabelige undersøgelser og vores erfaringer i Sorø Sundhedscenter. For de rygere, der har været på et rygestopkursus, er rygestopraten efter 1 år mellem 20 og 30 %, hvilket er højt i forhold til andre metoder til rygestop. Bor man i Sorø Kommune har Sorø Sundhedscenter kompetente rygestoprådgiver med flere års erfaring, som står klar til at hjælpe den enkelte med at blive røgfri.

Rygestopkursus i Dianalund
Sorø Sundhedscenter tilbyder et rygestopkursus med start den 14. januar 2013. Et rygestopkursus er fordelt over 6 uger, hvor gevinsten for dig kan være at mødes med andre og dele erfaringer om rygestoppet, øge din motivation og ikke mindst få succes med dit rygestop. At vælge et rygestop kræver en livsstilsændring, hvor man skal øve sig i at tænke anderledes og se nye muligheder som røgfri. Nogle af de emner, som vi vil tale om på kurset er: at tage styringen over tobakken, motivere sig selv og bevare styrken. For at deltage på kurset skal du være indstillet på et rygestop og ligeledes komme til alle 5 mødegange.

Kursusdage: 14/1, 21/1, 28/1, 4/2, 18/2
Tidspunkt: Fra kl.15.30 til 17.30
Sted: Holbergskolen, Sømosevej nr.50, 4293 Dianalund
Pris: 50 kr. til forplejning

Individuel rådgivning
Har du ikke lyst til at deltage på et rygestopkursus, men kan mærke at et rygestop kan være en svær opgave at komme igennem på egen hånd, har du mulighed for at få individuel rådgivning hos en erfaren rygestoprådgiver, som vil være din faste støtte igennem din egen rygestopproces. Er du motiveret for at udforske din egen nikotin djævel og erstatte din tid med noget andet end tobak, kan du tage kontakt til rygestoprådgiver Trine Kirk Vindfeldt på tlf: 57 87 71 62 eller via mail. trkv@soroe.dk

Andre muligheder
Du kan også ringe til StopLinien på tlf. 80 31 31 31 eller send dem en sms til 1231 og du vil blive ringet op af en rygestoprådgiver fra Stoplinien. Få mere viden på www.stoplinien.dk eller www.ddsp.dk.

Sms og rådgivningen er gratis.

Måske er din arbejdsplads et godt sted at blive røgfri!
Er i flere på din arbejdsplads som ønsker hjælp til et rygestop kan i tage kontakt til rygestoprådgiver Trine Kirk Vindfeldt på tlf. 57 87 71 62.