lejlighedTersløsegaard er virkelig et særegent museum. Den fredede herregård er nemlig beboet. Præcis som dengang i 1700-tallet, da Ludvig Holberg residerede i hovedlængen, er der liv og mennesker i de to sidebygninger. Nu opstår en chance for at indrette sig som privat deltager i dette historiske eventyr. Den 135 kvm. store nordøstlige lejlighed bliver ledig den 1. august.

Herregården indeholder foruden museet i Holbergs autentiske stuer fire beboelseslejligheder. To er bestemt til særlige formål, en som tjenestebolig for museets foreviser og en anden efter Holbergs testamentariske bestemmelse reserveret en ”skikkelig enke” (i de 261 år siden Holbergs død har foreløbig 18 enker boet på Tersløsegaard). De to sidste herskabligt restaurerede lejligheder med paneler og stuk i loftet udlejes på markedsvilkår. Det er en af dem, der nu bliver mulighed for at flytte ind i.

Boligen ligger i nordøstfløjen. Her smiler solen fra den årle morgenstund, og fra stuerne er der udsigt over Holberghaven og udgang til terrasse. Indendøre er der entré, hall, stort moderne køkken, badeværelse, to herskablige stuer samt yderligere to værelser, walk-in garderobe og trappe til uudnyttet loftskammer. Hele herligheden for kun 6.000 kr. om måneden. Se annoncen.

Kirke og 146 husstande
Tersløse er en gammel landsby med herregård, kirke, 146 husstande – og autoværksted! Bager, købmand, skomager og al anden handel er forlængst forsvundet. Til gengæld findes der kun to kilometer borte et stort butikscenter i stationsbyen Dianalund, som også har en levedygtig folkeskole (”Holbergskolen”, selvfølgelig…). Og ikke mindst er landsbyen omgivet af rig natur, overvældende bøgeskove, blanke søer, bakke, dale og bølgende marker med store flokke kreaturer. Lige uden for Tersløsegaards vinduer er der endda ofte besøg af rådyr, fasaner og harer i den to tønder land store have (som passes af fastansatte havefolk).

Interesserede kan henvende sig til Tersløsegaards bestyrelsesformand, landinspektør Flemming Pade, tlf. 28 19 28 90, e–mail: flemming@pade.dk