Indehaver Vibeke Starklint præsenterede plantegningen for indretningen af den nye butik. Foto: SDL

Bymidten syder af aktivitet, ikke mindst i Holberg Arkaden, hvor håndværkere er i fuld sving med at klargøre butikslokaler til Viben. Vibeke Starklint har længe holdt på en stor hemmelighed, men nu er det officielt: Viben flytter til Holberg Arkaden nr. 15 i de tidligere banklokaler overfor MATAS.

Butikken får dermed næsten 200 kvadratmeter at boltre sig på i store og lyse lokaler. Istandsættelsen omfatter flytning af vægge og døre og nyt gulv, og det hele bliver klar til senest 1. august.

Præcis hvornår Viben kan fejre sin genåbning vides i skrivende stund ikke, men butikken på Storgade holder Store Flyttedag lørdag den 22. juli, oplyser Vibeke Starklint, der onsdag skitserede for Dit Sorø, hvordan den nye butik skal indrettes i tråd med tidens shopping-tendenser. “Nu har vi en meget feminin indretning, men den bliver mere rå i de nye lokaler. Det bliver et spændende miljø med mørkt træ”, fortæller Vibeke, som glæder sig over at det inventar, der er ‘skræddersyet’ til butikken, er nemt at flytte rundt med.

“Pigerne glæder sig helt vildt”, tilføjer Vibeke, der selv føler både glæde og vemod. “Vi har haft over 10 fantastiske år på Storgade, det har været godt”. Men forandring fryder, og en flytning giver anledning til at starte på en frisk og justere, forny, forbedre…

“Vi får både nye leverandører og nye åbningstider”, fortæller Vibeke Starklint. Det nye mærke bliver det danske mærke Nümph, “et lækkert mærke til gode priser”. I Holberg Arkaden kommer forretningen til at åbne dørene allerede kl. 9.30 på hverdage og 9.00 lørdag.

Den kommende nye facade. Foto: Viben
Omfattende renovering er i gang. Foto: Viben
Den nye Viben kan vinke til MATAS overfor. Foto: Viben