Sorø Fjernvarme og AffaldPlus indvier Sorøs nye, miljørigtige fjernvarmeværk torsdag den 14. oktober kl. 10-12. Kom og se Sorø Bioenergi!

Mød op på Kragelundsvej 12 i Sorø, hvis du ønsker at se byens nye, fjernvarmeværk! Indvielsen er for borgere og politikere i Sorø
Kommune, samarbejdspartnere på byggeriet og andre interesserede.

Grib en unik mulighed og få en gratis rundvisning på Danmarks første anlæg, der kører på biobrændsel fremstillet af haveaffald. Udover rundvisningen består arrangementet i åbningstaler og lidt til ganen.

Når AffaldPlus modtager have- og parkaffald fra seks kommuner, omdanner vi den vedholdige del til biobrændsel. Biobrændsel, som nu bruges på Sorø Bioenergi, så byens knap 1.700 fjernvarmekunder får leveret miljørigtig varme i rørene. Haveaffald er den mest bæredygtige form for biobrændsel. Det er indsamlet i lokalområdet, og samtidig er det en fornybar og årlig tilbagevendende ressource.

Selve værket er bygget så bæredygtigt som muligt. Mængden af beton er fx reduceret med mindst 25 % i forhold til traditionelle byggerier, og i stedet for ’kassetter’ i stål og aluminium har vi brugt træ. Herudover er værkets tag netop blevet beklædt med et grønt sedumtag, som udover at være godt til at håndtere nedbør, styrker biodiversiteten samt plante- og insektlivet.

Pressefoto