Foto: Vesthhuset

Vesthhuset 
Frederiksbergvej 22
4180 Sorø
20 21 02 32

Bliv medlem af Vesthhusets gruppe på Facebook 

Bestil bord på tlf. 2021 0232 eller send en mail til vesthhuset.bord@gmail.com

Åbningstider
Musikmuseet er åbent søndag (før underholdning) kl. 12.00 -13.00. Gratis adgang, rundvisning efter aftale.

Caféen har åbent hver fredag fra kl. 15 -18. Kig ind til en kaffe eller te, et glas vin eller en øl.

Et arnested for folk music
I 2011 fik Sorø et nyt spillested – Peter Vesth åbnede, ikke uden kamp, Vesthhuset, som ligger få skridt fra Sorø Station. Programmet byder på en bred vifte af kompetente og kendte danske musikere, primært danske, der bevæger sig i genren folk music. F.eks. har publikum gennem årene kunne opleve Lasse & Mathilde, Tamra Rosanes, Swingcats, Jakob Haugaard, Erik Grip, Tørfisk, Esben Just, Kirsten Siggaard og selvfølgelig troubaduren Peter Vesth selv, der danner musikalsk partnerskab med harmonikavirtuosen Kristian Rusbjerg.

Musikcafé og -museum
Koncerterne finder typisk sted torsdag aften og søndag, hvor man inden koncerten kan nyde en søndagsfrokost i den hyggelige café. Indretningen er rustik med rødternede duge, og menuen står typisk på klassiske danske specialiteter som sild og frikadeller.

Vesthhuset er på flere måder en tidslomme i bedste forstand, hvor nostalgien også dyrkes i museet på 1. salen. Her kan man se en unik samling, der repræsenterer det bedste fra dansk populærmusik gennem tiden, et af højdepunkterne er således Jørgen De Mylius’ allerførste håndskrevne TOP 20 liste i Danmarks Radio. Her er også klenodier som Bjarne Lillers banjo, Ulrik Neumanns guitar og Keld Heicks grandprix jakke.

Peter Vesth og Kristian Rusbjerg. Foto: Vesthhuset

En sejr for civilsamfundet
En spillestedssucces i Sorø er ingen selvfølge, og hvem andre end Peter Vesth, der har spillet en hovedrolle i 50 års dansk musikhistorie, kendt for store hits såsom “Veras vinterven”, “En hel flaske rom” og “Bare fire linjer”, kunne det lykkes for? Dét at kunne samle andre gode kræfter omkring sig, og år efter år tilbyde et omfattende program af gode koncerter og lækker forplejning er noget som civilsamfundet i Sorø, om ikke altid det kommunale bureaukrati, forstår at værdsætte. Vesthhuset har et stort lokalt publikum, men tiltrækker bl.a. med sin beliggenhed ved stationen, gæster fra hele landet.

Stjerne på dansktophimlen
Det turde være indlysende, at du kan ikke sige Vesthhuset uden at sige Peter Vesth. Peter Vesth har været aktiv sanger og sangskriver siden 60’erne inspireret af navne som Bob Dylan, Tom Paxton og Joan Baez. Med sangen Veras Vinterven fik han i 1975 sit store folkelige gennembrud og har siden skrevet en lang serie dansktophits.

Peter Vesth står for en sammensmeltning af viser, country og folk tilsat god pop, som blev et stærkt supplement til Giro 413-repertoiret. I 37 år arbejdede Peter tæt sammen med sin bror Thorkil Vesth, og alle der ved bare den mindste smule om dansktop kender konstellationen “Brødrene Vesth”. De to drev i mange år Vise Vesthhuset på Bornholm, og det er således en med alle spillesteders udfordringer erfaren herre, der står i spidsen for Vesthhuset i Sorø.

Du finder det aktuelle koncertprogram her

Sølvpartner

Del på sociale medier