Onsdag morgen plantede Sorøs borgmester Gert Jørgensen sammen med børn fra Frederiksberg Skole Sorø Kommunes verdensmålstræ.

”Når vi i dag skal plante et verdensmålstræ, er det for at vise, at vi vil naturen. For træer har den her magiske evne, at de kan opfange noget af al den co2, vi sender ud i verden og som medvirker til, at isen smelter, og der kommer uforudsete regnskyl,” fortalte borgmesteren til børnene fra indskolingen på Frederiksberg skole, som var trukket ud i efterårssolen.

Efter talen sang børnene sangen ”Vi vil plante et træ”, hvorefter de flokkedes om det lille egetræ, som borgmesteren fik hjælp af nogle af børnene til at plante.

Træet er en vintereg, som blev brugt til Folkemøde Sorø i sidste weekend. Her kunne besøgende på folkemødet hænge deres ideer til bæredygtige tiltag i hverdagen på træets grene. Det kom der mange gode ideer ud af. Lige fra at gøde haven med kaffegrums til at sy klude af gammelt tøj og at smøre madpakker uden kød.

Nu står træet så ved Frederiksberg skole. Og forhåbentlig står det de næste mange hundrede år og vokser sig til et stort, kroget egetræ, som kan minde kommende generationer om, at de fortsat skal passe på vores fælles klode.

Foto: Pipaluk Balslev
Foto: Pipaluk Balslev