Skraldemændene i Sorø Kommune har siden nytår meldt om ekstraordinært mange affaldsbeholdere, som vender forkert på tømmedagen. Det er et problem, for skraldemanden skal faktisk lade din beholder stå, når den ikke har håndtaget udad.

”Hvad betyder det, om håndtaget peger ud mod skraldemanden, når den skal tømmes? Kan skraldemanden ikke bare vende den, før han trækker af sted med den?”

Nej, det må han faktisk ikke. Det giver skraldemanden unødigt meget arbejde og flere vrid i håndled/skulder, hvis han skal gå og vende borgernes affaldsbeholdere. Han er faktisk i sin helt gode ret til at lade din skraldespand stå utømt, hvis du ikke har sørget for, at den vender korrekt senest kl. 6.00 om morgenen på tømmedagen.

Foto: AffaldPlus.

Har du fået en ”HOVSA”-hænger?
Hvis du ikke har vendt din beholder rigtigt, og har du alligevel fået tømt affald, så har skraldemanden været ekstra flink. Men han har formentligt efterladt dig en besked om, at du skal huske at vende den rigtigt næste gang. Du kan læse mere om kravene til din standplads og adgangsvej på AffaldPlus’ hjemmeside.

Tilmeld dig deres service og få besked, dagen før de tømmer
Du kan gratis få besked, dagen før AffaldPlus kommer og tømmer din affaldsbeholder. Så ved du, at det er tid til at sørge for, at beholderen står, som den skal. Tilmeld dig deres selvbetjeningsløsning på www.affaldplus.dk/soroe og vælg, om du vil modtage en sms eller en e-mail dagen før.

Har du spørgsmål til din affaldsordning, så kontakt AffaldPlus på telefon 5575 0800 eller på e-mail: affaldplus@affaldplus.dk. Eller benyt deres selvbetjeningsløsning på hjemmesiden.

Foto: AffaldPlus.