Af Bo Mouritzen – Medlem af Kommunalbestyrelsen for Enhedslisten i Sorø, og Sascha Fich – Spidskandidat ved Kommunalvalget for Radikale Venstre i Sorø

En samlet kommunalbestyrelse besluttede på det seneste møde at byde kommende afghanske flygtninge velkommen til Sorø Kommune.

Fra DF til Enhedslisten var der opbakning til følgende;

“I Sorø Kommune er vi meget bevidste om det lokale ansvar for at tage godt imod de flygtninge, som vi får tildelt. Vi lever naturligvis op til det ansvar, når der bliver truffet en national beslutning om, hvad der skal gøres for asylansøgerne fra Afghanistan.
Den opgave har vi altid løftet, vi løfter den nu, og vi løfter den opgave, der kommer”

Enhedslisten og Radikale Venstre i Sorø er særdeles glade for, at hele kommunalbestyrelsen ønsker at tage godt imod de flygtninge der måtte komme, og vil integrere dem i Kommunen.

Det er unægteligt et positivt politisk paradigmeskifte i forhold til Integrationspolitikken, da der i fremtiden også arbejdes med repatriering.

Enhedslisten og Radikale Venstre er overbeviste om, at den imødekommende og inkluderende tilgang, som den samlede kommunalbestyrelse hermed anlægger, vil have en positiv effekt på de flygtninge der vil bosætte sig, så de aktivt kan bidrage til fremtidens Sorø Kommune.

Foto: ABW