“Røde Kors møbelbutik på Industrivej 7 i Sorø har efter seks måneder på adressen oplevet et salg, der ligger en del over det, som vi havde budgetteret med,” siger daglig leder af butikken, Jørgen Kristoffersen. “Vi er meget tilfredse med omsætningshastigheden i butikken og vi er også meget glade for de mange donationer vi hele tiden modtager.”

Røde Kors Møbelbutik 1“På det seneste har vi modtaget så mange møbler, så det nu er nødvendigt at få ryddet op i den store lagerhal, der er tilknyttet butikken. Her opsamler vi de fleste af de effekter, der kommer ind, og der foretages en grovsortering inden de køres ind i klargøringsrummet, der ligger bag butikken.”

Her bliver møbler støvsuget og aftørret og der bliver repareret, når det er nødvendigt. Nips, porcelæn og andet service bliver vasket før det kommer ind i butikken. To frivillige sorterer bøger, CDere og gamle LP plader, så der hele tiden er overskueligt på bogreolerne i butikken. Desuden er der altid en udstilling af aktuelle bøger. Det er i øjeblikket rejsebeskrivelser og krimier, der har en fremtrædende plads.

Der er ligeledes to frivillige, der afprøver al elektronik og foretager småreparationer på lamper og elartikler og dermed sikrer at tingene virker, før de placeres i udstillingen.

Røde Kors Møbelbutik 616. 17. og 18. juni afholdes sommersalg, med nedsatte priser på udvalgte møbler og andet i butikken. “Vi håber at få ryddet godt ud i både butik og lagerhal, for at give plads til møbler og boligudstyr, der er klargjort og venter på at blive udstillet. Vi skulle også meget gerne have frigjort plads i lagerhallen til nye donationer”, siger Jørgen Kristoffersen.

Jørgen Kristoffersen oplyser, at butikken er dækket godt ind med frivillige, men at der godt kan bruges flere, så der på alle tider af ugen er så mange, at man kan håndtere fravær uden at skulle indkalde afløsere. Der kan ringes på tlf. 50 77 60 22.

Røde Kors Møbelbutik 8

Røde Kors Møbelbutik 19