Over 40 mennesker lagde vejen forbi Sorø Kultur- og Fritidscenter mandag den 2. november 2015. Lokale ildsjæle fra Kræftens Bekæmpelse samt Sorø Sundhedscenter havde arrangeret en eftermiddag omkring kræftsygdom og senfølger.

soroe-kultur-og-fritidscenterOplægsholderne var to sygeplejersker med mange års erfaring fra det nu lukkede RehabiliteringsCenter Dallund på Fyn. De to sygeplejersker delte ud af deres viden og erfaring til de mange fremmødte. ”Jeg er helt overvældet over, at der er kommet så mange, men det viser jo, at der er et behov for at tage disse emner op”, fortæller Lone Hammersgaard, som er en af de frivillige.

Udover oplægget, som særligt havde fokus på senfølger som blandt andet træthed, svimmelhed og føleforstyrrelser, blev der åbnet op for dialog og erfaringsudveksling blandt deltagerne. Flere deltagere fik svar på konkrete problemstillinger i hverdagen, og kommunens to kræftvejledere var til stede og kunne svare på spørgsmål omkring kommunens tilbud til kræftramte.

Kræftvejleder Tina Trier Frederiksen fortæller: ”Senfølger er noget, som mange kræftramte er generet af, også flere år efter at behandlingen er afsluttet. Det kan gøre en forskel at få viden om, hvad man eventuelt selv kan gøre for at mindske og bedre senfølgerne. Desuden er vi kræftvejledere med i dag for at gøre opmærksom på, at der findes et kræftrehabiliteringstilbud i Sorø Kommune, hvis man har behov for støtte og vejledning til at få sin hverdag til at fungere igen under og efter en kræftsygdom”.

Til foråret vil der igen blive afholdt forskellige temaeftermiddage på Værkerne omkring kræft. Hold øje med Det sker på Dit Sorø.