Af Jens Jacobsen
Kandidat til KV21 for Det Konservative Folkeparti

Et besøg i Stenlille Ungdomsklub var en rigtig god oplevelse – unge der hyggede sig med musik, bordtennis og billard, snak og en sodavand i ”baren” sammen med Rasmus og Nadia, der er klubmedarbejdere. Ungdomsklubben ligger ved siden af spejderne på Elmevej i de bygninger, der tidligere er anvendt til flygtninge.

Der er god plads til de unge, et musikrum er ved at blive indrettet og et cykelværksted, hvor der også er mountainbikes, som de unge bruger. Cykelværkstedet er et fritidstilbud, så de unge kan få olie på fingrene og lære at reparere cykler. Og der er mange ideer, Andreas, souschef for Ung Sorø fortæller om ideer og aktiviteter for de unge – ”Ung på job”, hvor de unge lærer om, hvad der forventes af de unge, ved at have et fritidsjob i en dagligvarebutik, forløbet laves i samarbejde med en dagligvare virksomhed. Andreas nævner, at Ungdomsklubben ønsker samarbejde med idrætsforeninger, Taekwondo klubben, Stenlille Cykelklub og andre i vores lokalsamfund.

Det er vigtigt, at vi prioriterer de unge, giver mulighed for yderligere åbningstider også i sommerferien og giver personalet tid til at tale med de unge.

Andreas Behrendt Lau, ved de mountainbikes, som de unge bruger. Privatfoto.
De unge hygger sig med et spil billard. Privatfoto.
Rasmus Rasmussen og Nadia Theill i ”baren”. Privatfoto.