Den store soranske jazzuge sidst i juli byder på 17 koncerter fordelt på 13 forskellige spillesteder med deltagelse af nær ved 100 musikere fra toppen af dansk og international jazz.

I det stærkt varierede program finder man hyldestkoncerter til nogle af fortidens store stjerner, hvis musik opnåede succes langt ud over de almindelige jazzlytteres sfære.

Mads Tolling. Foto: Sorø Jazz

En af dem var Dave Brubeck, der blev hyldet nærmest som en rockstjerne og ophøjet til ”living legend” af den amerikanske kongres, da han med saxofonisten Paul Desmond udgav sin ”Take Five”. Trods sin mærkværdige 5/4 takt bragede melodien ind på hitlisterne med mere end en million solgte singler og er blevet en udødelig klassiker i jazzrepertoiret. På Ødemark Gods kommer en kvartet med pianisten Ole Kock Hansen og altsaxofonisten Jens Søndergaard og giver den særegne Brubeck-lyd, som er en kombination af stille elegance, varm inderlighed og underligt skæve takter, som mirakuløst alligevel swinger. Det er torsdag den 27. juli.

På Comwell Sorø kommer tirsdag den 25. juli en af vores allerbedste jazzviolinister Mads Tolling og spiller musik af sine store forgængere amerikanske Stuff Smith, franske Stéphane Grappeli og danske Finn Ziegler. Tolling er i selskab med bl.a. guitaristen Jacob Fischer. Der er lagt op til en svævende smuk frokostkoncert med himmelske toner af strengeleg.

Fra populærmusikkens verden hentes Burt Bacharach ind på scenen på Parnas lørdag aften den 29. juli. Bacharach, der selv 89 år gammel deltog i Copenhagen Jazzfestival sidste år, er ophavsmand til giganthits som Raindrops keep falling on my Head og That’s What Friends Are For, der for 30 år siden blev sunget af Dionne Warwick. Nu serverer sangerinden Lone Boyd dem i lækker jazzindpakning i spidsen for en jazzkvintet med bl.a. den ny-soranske musiker Søren Bebe på klaver. Koncerten er en Danmarkspremiere på et helt ny-indstuderet program, som gruppen tager på turné med til efteråret.

Ole Kock Hansen. Foto: Sorø Jazz

Torsdag 27. juli kl. 13.00
Hyldest til Dave Brubeck: Ole Kock Hansen, piano, Jens Søndergaard, sax, Lasse Lundstrøm, bas, og Åge Tanggård, trommer
ØDEMARK Gods, Ødemarksvej 3, 4190 Munke Bjergby
Entre: 140 kr. Medbring selv picnic; salg af drikkevarer og kage på stedet.
Reservation: tlf. 2166 1197, e-mail: sk@oedemark.dk

Tirsdag 25. juli kl. 13.30
Mads Tolling Quartet: Mads Tolling, violin, Jacob Fischer, guitar, Matthias Petri, bas, og Karsten Bagge, trommer. Programmet er ”Jazzviolinens mestre”: Stuff Smith, Stéphane Grapelli, Jean-Luc Ponty og Finn Ziegler
Comwell Sorø, Abildvej 100, 4180 Sorø
Entré: 125 kr. Tilbud om frokostbuffet fra kl. 12.00 for 198 kr. (excl. drikkevarer).
Reservation: tlf. 57 83 56 00, e-mail: hotel.soro@comwell.dk

Lone Boyd. Foto: Sorø Jazz

Lørdag 29. juli kl. 19.30
BOYD ON BACHARACH: Lone Boyd, vokal, Jesper Riis, flygelhorn, Søren Bebe, piano, Jesper Bodilsen, bas, og Karsten Bagge, trommer
PARNAS, Parnasvej 21, 4180 Sorø
Entré: 295 kr. incl. jazzmenu med laks, oksefilet, salater, oste m.m.
Reservation: www.parnas.dk elle tlf. 23 87 83 87, info@parnas.dk