De første seks dage med jazzfestival kulminerer denne weekend med jazz på kongsgård, kirke og kunstmuseum.

Tilhørere er siden sidste søndag strømmet til Sorø fra nær og fjern for at lytte til al den jazz, der præsenteres under Sorø Jazzfestivalen. Der har bl.a. været en udsolgt bigband koncert, fornem klassisk jazz fusion i klosterkirken, vild cubansk funk, der nær havde væltet Kulturcafé Ludvig omkuld, inderlig kærlighedsjazz og såmænd også spillemandsjazz på Torvet (foto) – heldigvis mens solen endnu skinnede i går. Nu regner det, men weekendens tre afsluttende koncerter er alle indendøre:

Klokken 15.00 i eftermiddag går det løs inde i Svellehuset på Kongsgården i Vester Broby (Strandvejen 11, 4180 Sorø) med Søndergaard/Bolberg kvintetten, som spiller swingende jazz inspireret af Cannonball Adderley. I morgen søndag kl. 15.00 er det inden for i Sorø Kunstmuseum (Storgade 9, 4180 Sorø), hvor den amerikanske pianist Phil Markowitz giver sin eneste danske koncert under årets Europaturné. Forinden er der kl. 13.00 koncert i Munke Bjergby Kirke (Kirkebakkevej 26, 4190 Munke Bjergby) med Kjeld Lauritsens trio.

Her bliver der lejlighed til genhør med en af de solister, der stod forrest på scenen under torsdagens store Duke Ellington bigband koncert, nemlig tenorsaxofonisten Jan Harbeck – som dog forventes at spille mere afdæmpet i kirken. Her er det hammondorganisten Kjeld Lauritsen, der har sammensat programmet med titlen ”Come Sunday” – som i øvrigt også omfatter Duke Ellington-numre foruden gospel og salmer i jazzede toner. Trommeslageren Esben Laub von Lillienskjold er tredje mand i trioen. Sognepræst Kirsten Fogsgaard byder i øvrigt i dagens anledning på vin – i større glas end de sædvanlige bægre til altervinen…

Søndag 26. juli kl. 13.00
Kjeld Lauritsen, hammondorgel,medJan Harbeck, tenorsax, og Esben Laub von Lillienskjold, trommer.
Munke Bjergby Kirke, Kirkebakkevej 26, 4190 Munke Bjergby, tlf. 5780 7116, e-mail: kfo@km.dk
Entré: 50 kr.