Alle der nogensinde har prøvet at være ledig ved godt, hvor frustrerende det kan være. Du søger job efter job og får afslag efter afslag. Dette skal du ikke lade dig slå ud af, for med tiden skal du nok lande på den helt rette hylde. Der findes heldigvis også en række tips og tricks, der kan gøre det lettere for dig at finde job.

Søg jobs uopfordret
Der er rigtig mange virksomheder, som har plads til en ekstra mand eller kvinde, men som ikke har slået en officiel jobstilling op. Derfor kan du have heldet med dig ved at søge nogle forskellige stillinger uopfordret. På den måde udviser du også en vis form for selvsikkerhed, og at du er villig til at træde i arbejdstøjet og gå ud og søge steder, der ikke umiddelbart søger på nuværende tidspunkt.

Finpuds din jobansøgning
En god jobansøgning går forud for enhver ansættelse. Har du brug for en rettesnor til din jobansøgning, kan du med fordel bruge en jobansøgning skabelon. Du kan også melde dig til et kursus om CV og ansøgninger, hvor du kan lære alt om, hvordan du mestrer disse dokumenter til UG. Du må endelig ikke undervurdere betydningen af disse dokumenter, da det blandt andet er disse, som en arbejdsgiver vurderer dig ud fra.

Spørg dine bekendte i dit netværk
Når man er ledig, handler det om at gøre brug af alle mulige kneb – hvad end der kan hjælpe dig med at få dig i job. For eksempel er der mange, der gør brug af deres netværk, når de er på udkig efter et nyt job. Du kan gøre det samme ved at forhøre dig i dit netværk og lade dem sprede ordet. Hvem ved, måske de kender en, der kender en, som står og mangler en i deres virksomhed?

Har du brug for en rettesnor til din jobansøgning, kan du med fordel bruge en jobansøgning skabelon. Foto: ABW