Efter cafémødet gik Søren Pape og Brian Mikkelsen en tur gennem byen
Efter cafémødet gik Søren Pape og Brian Mikkelsen en tur gennem byen

Politiet var på stedet, da Søren Pape og Brian Mikkelsen besøgte Café & Ristorante Valencia fredag den 12. juni. Det var ikke fordi, der var noget at udsætte på de to Folketingskandidaters opførsel, men de skulle vide en ting eller to om, hvordan det er at være politibetjent i Danmark i en terrortid.

Politiet er stresset
De mange vagter efter terrorangrebet i København stresser politistyrken. For det første opfatter de sig selv som paradefigurer, der ikke kan forhindre nye angreb på grund af bl.a. mangelfuld våbentræning. For det andet tager vagterne tid fra det præventive arbejde lokalt. I Sorø Kommune oplever politiet, at de ikke længere har tid til at holde bekymringssamtaler med de unge, der er på gale veje. I mange tilfælde de unges forældre ressourcestærke, og en enkelt samtale med politiet ville derfor kunne få dem på rette vej.

Indbrud anmeldes ikke
Politiet fortalte også om den berettigede bekymring, der var rejst på et møde i Niløse Beboerforening. Her blev det nævnt, at politiet ikke kommer ud, hvis der er stjålet for mindre end 100.000 kr., og borgerne er simpelthen holdt op med at anmelde indbrud. Det giver nogle meget flotte statistikker, som de mange akademikere i politiet kan bruge politiets knappe ressourcer på at udarbejde.

Som en konsekvens oprettes der nu flere og flere private vagtværn. En udvikling der i politiets øjne er uhensigtsmæssig, da de vurderer, det vil kunne gå ud over uskyldige borgere, der ved en fejl befinder sig på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

800 ekstra betjente
Det er problemer, som både Søren Pape og Brian Mikkelsen har fået præsenteret mange gange tidligere. Derfor går de Konservative til valg på at få flere betjente på gaden.

“Vi ved at politiet ikke har mandskab til at gøre noget ved det. Kun et ud af ti indbrud efterforskes, og det er vi nødt til at få ændret. Derfor vil vi ansætte 800 ekstra betjente”, sagde Søren Pape.

/SDL