henrikTrompetisten Henrik Bolberg og altsaxofonisten Jens Søndergaard er hver for sig store navne i den danske jazzstrøm. Begge kan smykke sig med fine anerkendelser og vellykket samspil med adskillige internationale jazzsolister. Nu har de fundet sammen i en kvintet, der serverer flydende lækker moderne jazz med mindelser om Cannonball Adderley, Art Pepper og Benny Golson.

Lørdag den 25. juli kommer kvintetten og spiller på Kongsgården i Vester Broby som en del af Sorø Jazzfestival. 

De to blæsere er garanter for udadvendt swing og bebop og deres rytmegruppe er bestemt heller ikke kedelig. På klaver har de den unge Thomas Bornø, som for et par år siden brød igennem med nominering som ”årets danske jazznavn”, på bas den humørfyldte svenske veteran Lasse Lundström og på trommer den sikre Dennis Drud, der har spillet med både Wynton Marsalis, Bent Jædig og Tomas Franck.

Swingende tandlæge!

jens70-årige Jens Søndergaard er i flere henseender et legendarisk energibundt. Ikke alene har han gennem fyrre år gjort en stor jazzkarriere, der er fastholdt på indspilninger med koryfæer som f.eks. Lee Konitz, Clark Terry og Thad Jones. Han er samtidig en meget efterspurgt tandlæge med egen klinik på Frederiksberg.

Den lidt yngre Henrik Bolberg har også fulgt en lidt snørklet vej til toppen af dansk jazz. Han lærte sig selv at spille trompet, fandt nogle ligesindede jazzamatører og vandt så på en scene i Tyskland den europæiske konkurrence for unge jazzbands! Kort efter sprang han direkte ind i Radioens Big Band, hvorfra han fem år senere fortsatte som solist i mindre bands, som han har præget med sit dynamiske og opfindsomme spil. Han er belønnet med nogle af de mest eftertragtede jazzpriser såsom Ben Websterprisen, Jasaprisen og Palæbarprisen.

Lørdag den 25. juli 2015 kl. 15.00.
Søndergaard / Bolberg Kvintet: Henrik Bolberg, trompet, Jens Søndergaard, altsax, Thomas Bornø, klaver, Lasse Lundström, bas, og Dennis Drud, trommer.
Kongsgaarden, Strandvejen 11, Vester Broby, 4180 Sorø
Entré: 120 kr. Reservation: e-mail: bringgaard@c.dk, tlf. 40 433 433
www.kongsgaardenbroby.dk